Нов скандал разтърси Холивуд заради несправедливото заплащане на актрисите, след

...
Нов скандал разтърси Холивуд заради несправедливото заплащане на актрисите, след
Коментари Харесай

И в Холивуд се скараха за неравното заплащане между половете

Нов скандал раздруса Холивуд поради несправедливото възнаграждение на актрисите, откакто се разбра, че Марк Уолбърг е получил 1500 пъти по-голям хонорар от екранната си партньорка Мишел Уилямс, заяви Contactmusic.

Двамата си партнираха във кино лентата на Ридли Скот "Всички пари на света ". Според вестник US Today 28-годишната актриса Мишел Уилямс е получавала по 80 $ на снимачен ден - общо към 1000 $. За своята роля тя получи номинация за премиите "Златен глобус ". В същото време Марк Уолбърг се е разписал против 1,5 милиона $.



Актрисата Миа Фароу изрази възмущението си от фрапантната разлика в заплащането. В същото време тя напомни, че самата постоянно е получавала едвам една четвърт от хонорара на екранните си сътрудници в киното.

Ново изследване на университета в Сан Диего още веднъж удостовери дискриминирането на нежния пол в Меката на киното. От него става видно, че от пуснатите предходната година 250 американски кино лентата, в тях са взели участие едвам 18 % дами като режисьорки, сценаристки, продуцентки, редакторки и операторки. На процедура нещата не са се трансформирали от близо 20 години насам.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР