Нов скандал около съпругата на президента Десислава Радева разпали Слави

...
Нов скандал около съпругата на президента Десислава Радева разпали Слави
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Президентът е завел жена си в Полша с наши пари


Нов скандал към брачната половинка на президента Десислава Радева разпали Слави Трифонов в шоуто си. Снощи той извади документ, в който Радева била записана като зам.-шеф на българската делегация за Конференцията на Организация на обединените нации за климата в полския град Катовице. От президентството изрично отхвърлиха.

Става въпрос за първичния вид на делегацията, документ, изпратен до външно министерство и до полската страна като хазаин, разясни Слави Трифонов от екрана. Той категорично акцентира, че в българското законодателство и протокол няма позиция като първа дама и брачната половинка на президента няма право на кабинет и бюджет, само че постоянно съпровожда президента на държавни разходи. "Така на процедура Румен Радев води жена си на екскурзия с нашите пари ", съобщи Трифонов.

"Интересно какъв специалист по екология е тя ", разяснява шоуменът и добави, че по протокол Първата дама не съставлява страната.

"Съпругата на президента Радев не е била заместник-ръководител на българската делегация. Не е била вписана като специалист по екология, защото тя не е взела участие в конференция ". Това съобщи за "Епицентър " Кирил Атанасов, началник на пресцентъра на президента. Изданието се базира на дипломатически източници, съгласно които Десислава Радева изобщо не е била включена в делегацията за Катовице. Тя е имала обособена стратегия, която е била в Краков, посетила е болница в града.

Такъв документ, който Слави сподели в шоуто си, изобщо не е пристигал във Външно министерство, настояват още източниците.

По-късно през днешния ден пристигна и формалната позиция на президентството. Ето какво гласи тя:

"Съпругата на президента не е била заместник-ръководител на българската делегация на конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата, както е видно от решението на Министерски съвет от 14 ноември т.г. за състава на делегацията, нито е взела участие под каквато е да е форма в работата на форума. Никакви държавни средства не са били изхарчени за брачната половинка на президента при пътуването на българската делегация до Катовице. За позволената техническа неточност при акредитацията на българската делегация е алармирала самата президентска институция още на 6 ноември т.г. "/Дир.бг
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР