Нов сигнал за инцидент в дом за възрастни хораСлучаят е

...
Нов сигнал за инцидент в дом за възрастни хораСлучаят е
Коментари Харесай

Разследват случай на насилие в дом за възрастни в Банкя

Нов сигнал за случай в дом за възрастни хора

Случаят е от Банкя, съобщи

След еднодневен престой жена открива майка си със счупена бедрена кост и недоволства от удари по главата.

Името и лицето на тази жена ще запазим в загадка по нейно гледище. На 17 май тази година тя оставя майка си в дом за възрастни хора „ Роза “ в Банкя. Ден по-късно отива на посещаване.

Влязох и майка ми охкаше и ревеше. Аз я запитвам какво стана и тя сподели: „ тоя ме удряше по главата с юмруци, доста мощно ме удряше “. Тя не вижда, аз доста се ядосах и ѝ споделих, че я прибирам незабавно. Аз не съм я довела да я бият. Тръгнах да я обличам и тя стартира да охка, че крайници я боли. Като ѝ погледнах десния крайник, бедрото ѝ беше като палатка – счупено на две и стърчеше нагоре “, споделя дамата.

Веднага търси пояснение от дежурната санитарка.

„ Тя не видяла, не знаела, че ѝ е строшен крайници. Каза ми, че тя била паднала и колкото да я е качила на леглото. Питам я кой е удрял майка ми, тя ми вика „ никой, аз ѝ ударих 2 шамара “, добавя дъщерята.

Тя подава сигнал към Бърза помощ и полицията. От Столична дирекция на вътрешните работи обявиха за bTV, че по случая има формирано досъдебно произвеждане, назначени са и експертизи, чийто резултати към момента се изчакват. Търсим управлението на дома за коментар. На място откриваме жена, която твърди, че е по заменяне.

Собственичката на дома Снежана Димитрова дава отговор на въпросите ни по телефона.

„ Вие знаете ли какви са костите на възрастните хора, доста чупливи. Можеше и у дома да падне и да си счупи крайник. Ние не сме ѝ го счупили… Аз не бях на работа този ден. Когато ми се обади щерка ѝ, тя в този миг е паднала. Там имаше една жена дежурна, която се грижи за 10 души. Тя я вижда в последния момент… Аз се колебая, че тази жена е довела съзнателно майка си, може тя да я е удряла “, е позицията на Димитрова.

Дъщерята на потърпевшата се закани, че ще съди собственичката на дома.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР