Нов шок ни готвят Топлофикациите заради скъпия газ. Очаква се

...
Нов шок ни готвят Топлофикациите заради скъпия газ. Очаква се
Коментари Харесай

Заради скъпия газ: Ще поскъпне ли парното?

Нов потрес ни готвят Топлофикациите поради скъпия газ. Очаква се ново, крепко повишаване на парното и топлата вода. " Булгаргаз " изиска още 6% нарастване през септември, а съгласно Асоциацията на топлофикационните сдружения 60% би трябвало да е повишаването при отоплението. Обсъжда се вид за нов мораториум върху цените. Най-рано цените на топлинната сила могат да бъдат изменени в средата на отоплителния сезон - от януари, заяви Българска национална телевизия.

Топлата вода и парното нарастнаха от юли с 30% приблизително за страната и с 40% в София. Това нарастване, обаче, се оказва незадоволително поради повишаването на газа през юли с 30% и през август с 60%.

" Вече започваме да приказваме за по две на сегашните цени, с цел да се компенсират. Както виждате, предния път ни трябваше 50% санитарния най-малко, само че този път процентите и скоковете би трябвало да са много по-драстични.

Примерно това значи 60%, да. Сега потреблението на природен газ е много по-малка в сравнение с през зимния интервал, към 6 пъти. Страшното ще стане, откакто пристигна отоплителният сезон и би трябвало да се харчи доста газ, с цел да се създаде доста топлинна сила. ", споделя Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР