Нов схема за пари в българския интернет - докато решавате

...
Нов схема за пари в българския интернет - докато решавате
Коментари Харесай

Нова схема за пари в интернет удря българите

Нов скица за пари в българския интернет - до момента в който решавате тест за просветеност и си мислите, че е гратис, ви взимат 6 лв. с SMS. Оказва се, че това не е индивидуален случай, а порочна процедура, оповестява NOVA.

Става въпрос за още един тип непоискана мобилна услуга. Достатъчно е потребителят да влезе в уеб страницата през телефона си, с цел да стане клиент.

Колко предпазена е вашата е-поща

Измами за хиляди левове за коли и техника дебнат в интернет

Българите – измежду най-скептичните за сигурността в интернет

Това се случва на Лъчезар. А с резултата за неговата просветеност идва и изненадата, че пробата не е безвъзмезден.

Мъжът се оказва клиент на уебсайт за игри и други приложения. Дори не е трябвало да вкарва мобилния си номер, с цел да получи SMS-а за абонамент.

Лъчезар не оставя нещата по този начин и написа няколко мейла до уеб страницата и до мобилния оператор. И съумява да върне парите си.

Ужилените като него обаче са стотици. Жалби има и в Комисията за отбрана на потребителите. И в Европейския потребителски център.

Добре е, че Лъчезар е реагирал. В противоположен случай той щеше да продължи да бъде таксуван за абонамента си за „ услугата”.

Практиката демонстрира, че зад лъжливите уеб сайтове стоят и българи и чужденци. Предлаганите услуги са разнородни и на процедура се прицелват към всички типове консуматори. От тези, които желаят да вземат решение проби за просветеност, до тези, искащи да схванат седмичния си хороскоп.

Санкционирани въпреки всичко има, изясняват от Комисията за отбрана на потребителите. Но установяването на притежателите на уеб страниците постоянно е мъчно. Налагани са санкции до 50 хиляди лева показват от КЗП, което е показателно за размера на облагите от тази активност.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР