Нов шеф ще има Държавен фонд Земеделие. Настоящият изпълнителният директор

...
Нов шеф ще има Държавен фонд Земеделие. Настоящият изпълнителният директор
Коментари Харесай

Сменят шефа на фонд Земеделие

Нов началник ще има Държавен фонд " Земеделие ". Настоящият изпълнителният шеф Живко Живков е подал молба за освобождение от длъжността " заради персонални аргументи ".

От министерството на земеделието обясниха пред " 24 часа ", че през днешния ден ще бъде призован ексклузивен директорски съвет на фонд " Земеделие ".

За евентуален заместител на Живков е спряган Васил Грудев, който сега е консултант по еврофондовете в земеделието на министър Десислава Танева, а във втория мандат на кабинета " Борисов " бе зам.-министър на земеделието. Неговият сектор бе Програмата за развиване на селските региони. В служебния кабинет на Георги Близнашки Грудев бе министър на земеделието и храните.

Зам.-шефът на фонд “Земеделие ” Калоян Костадинов и петима негови подчинени на разнообразни позиции - от шефове до специалисти, бяха задържани във вторник поради следствието против предприемача Миню Стайков за присвояването на евросредства.

Прокурори, антимафиоти и чиновници на антикорупционната комисия влязоха в постройката на фонда на столичния бул. “Цар Борис III ” още в 9 часа. Те извеждаха един по един задържаните, като по същото време с изключение на служебните кабинети претърсвали и домовете им.

От апелативната спецпрокуратура през днешния ден оповестиха, че чиновниците на фонда, които към този момент получиха обвинявания, са били освободени против парична гаранция. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР