Нов сезон и нови надежди за преследвачите на хегемона Ювентус,

...
Нов сезон и нови надежди за преследвачите на хегемона Ювентус,
Коментари Харесай

Нововъведения, убийствена конкуренция, българско присъствие и още причини да гледате Серия "А"

Нов сезон и нови очаквания за преследвачите на хегемона " Ювентус ", че ще пресечен серията му от 6 следващи шампионски трофеи на Италия. " Милан " се възраджа, " Рома " поема по напълно нов път, " Наполи " разчита на стабилността и сработката, а " Интер " се надява на мощно показване под управлението на опитния Лучано Спалети. " Лацио " пък ще опита да изненада любимците, като във финала за Суперкупата.

За върха няма да липсват кандидати, само че " Юве " е привикнал с тази обстановка.

Спортният канал RING и онлайн платформата VOYO.BG за поредна година ще излъчат всички по-интересни срещи от Серия " А ", а акцията открива точно " Старата госпожа " с домакинство на " Каляри ".



Очертава се най-интересният сезон в последните години!

Видеоповторения

Откакто " Ювентус " наложи доминация в Калчото, се изговори много по тематиката за съдийте и тяхното въздействие върху битката за Скудетото. От този сезон обаче тифозите ще имат по-малко мотиви за разногласия.

През юни Италианската футболна федерация разгласи, че шампионата ще разполага със системата за видеоарбитраж (ВАР - от " видео помощник рефер " ) във всеки един мач, а практиката да има спомагателни съдии зад вратите се приключва.



" Ние поискахме мъничко схващане от клубовете, защото ще въведем новата система на всички игрища ", съобщи президентът на федерацията Карло Тавекио.

На всеки стадион ще има стая за видео помощник съдиите, а събитията на терена ще се наблюдават от най-малко 8 телевизионни камери. Всичко това ще коства на Серия " А " 2 млн. евро. Заради нововъведенията " Кротоне " ще стартира сезона с два домашен мача, което ще разреши на " Каляри " да приключи своя стадион.

Досега видяхме в деяние системата ВАР в редица интернационалните другарски дуели, само че и в Мондиала за младежи (U20) и международното клубно състезание.

През предишния сезон Серия " А " вкара и системата за наблюдения на голлинията.

Българското наличие

Сезон 2016/2017 приключи с изпадане в Серия " Б " за тима на национала Ивайло Чочев. Бившият ас на ЦСКА записа 25 мача като титуляр с екипа на сицилианците. Отбеляза 3 гола и направи още толкоз асистенции, само че това не оказа помощ на " розово-черните " да се спасят. Чочев обаче към момента може да играе в елита и през идната акция.

До края на летния трансферен прозорец остават две седмици, а интерес към полузащитника демонстрират новака СПАЛ и " Кротоне " на Александър Тонев. Изявите на последния ще следим под лупа.

Интересно ще бъде и развиването на младежкия национал Петко Христов, който през лятото смени " Славия " с " Фиорентина ". " Виолетовите " дават късмет за изява на гении, тъй че Христов може би ще получи повече игрово време от предстоящото. Тимът от Флоренция все по-често поглежда към Балканите и сега разполага още с четирима хървати и двама сърби.

Битката за върха

За " Ювентус " всичко друго от първото място ще бъде неуспех. Преди задаващата се акция обаче " биаконерите " направиха куп промени. Модернизираха логото си, което провокира смесени реакции измежду " черно-белите " тифози, продадоха главен състезател и национал на Италия - Леонардо Бонучи, на " Милан " за голяма сума и използваха средствата, с цел да подсилят във всички зони. На " Ювентус Стейдиъм " акостираха Матия Де Шилио, Дъглас Коста, Федерико Бернардески и Блес Матюиди.

Разделянето на триото в сърцето на защитата Бонучи, Бардзали и Киелини маркира краят на една епоха. " Юве " към този момент се пропука против " Лацио " във финала за Суперкупата на страната, само че " биаконерите " не бяха на 100%. Ще се задържат ли на върха в Калчото за седма поредна година? - Предстои да забележим.

Масимилиано Алегри има тъкмо три мотива за терзание - " Рома ", " Наполи " и някогашните му работодатели " Милан ".

Лудото трансферно лято в " Рома " няма край. То стартира с назначението на Мончи за състезателен шеф и продължи със промяната на опитния треньор Лучано Спалети с младия Еузебио Ди Франческо. " Вълците " се разделиха с трима осовни футболисти - Мохамед Салах, Антонио Рюдигер и Леандро Паредес - за общо близо 120 млн. евро. Римляните вложиха част от тях в 7 попълнения и към момента не са завършили с прехвърлянията. Търси се заместител на потеглилия към " Ливърпул " Салах, чака се и централен защитник, който да си партнира с Костас Манолас.

Нов контракт за Наинголан, нова работа за легендата Франческо Тоти, нов треньор, нов тим и нова скица. Трудно е да се предвижда какво ще ни предложи " Рома " този сезон, само че клубът преследва високи цели.

В същото време " Наполи " единствено разшири състава си. В Неапол е умерено, изключително след успеха над " Ница " с 2:0 в плейофната фаза на Шампионска лига.

" Адзурите " разчитат на стабилността и сработката в опит да сграбчен първо Скудето oт 1990 г - времената на великия Диего Армандо Марадона.

Стана дума за величия, което ни припомня да хвърлим взор над революцията в " Милан ". " Росонерите " се възраждат с парите на богати китайски вложители. Похарчиха се близо 200 млн. евро, а тимът към момента не е приключен. С новите попълнения 18-кратният първенец още веднъж ще е фактор в Серия " А ". Има ли обаче сили да смъкна " Юве " от върха?

Четворката като че ли се оформя, само че " Интер " и " Лацио " ще дебнат за неточности.

Имате редица аргументи да гледате Серия " А " през идния сезон. А ние ще се погрижим да не изпуснете нищо забавно.

Пълната стратегия за откриващия кръг:

19 август " Ювентус " - " Каляри " 19:00 ч. RING
19 август " Верона " - " Наполи " 21:45 ч. RING
20 август " Аталанта " - " Рома " 19:00 ч. RING
20 август " Кротоне " - " Милан " 21:45 ч. RING
20 август " Интер " - " Фиорентина " 21:45 ч. VOYO.BG

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР