Нов самолет на НАСА от легендарната серия Екс ще има

...
Нов самолет на НАСА от легендарната серия Екс ще има
Коментари Харесай

НАСА разработва тих свръхзвуков самолет

Нов аероплан на НАСА от именитата серия " Екс " ще има задачата да минава свръхзвуковата преграда, без да генерира присъщия трещящ " звуков удар ", съобщи Франс прес, цитиранa от Българска телеграфна агенция.

Американското галактическо ръководство е сключило контракт на стойност 247,5 милиона $ с компания " Локхийд Мартин " за планиране, конструиране и тестване на " безшумния " свръхзвуков аероплан, който може да реализира първия си експериментален полет през 2021 година Ако всичко върви по проект шумът, генериран от пробния аероплан, движещ се със скорост от 1560 километра в час на височина към 16 800 метра, ще бъде към 75 децибела и ще се възприема като тон от затваряне на вратата на автомобил.

От 2022 година НАСА възнамерява да тества самолета над избрани градове в Съединени американски щати за събиране на данни и изследване на публичното мнение. Краят на свръхзвуковата пътническа авиация, просъществувала няколко десетилетия, настъпи с последния полет на френско-британския аероплан " Конкорд " през 2003 година

Самолет, кадърен да лети относително безшумно със свръхзвукова скорост, обаче може да революционизира въздушния пътнически превоз. Освен НАСА интерес към възобновяването на свръхзвуковия пътнически превоз имат и компании като " Върджин галактик " и " Спайк аероспейс ".

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР