Нов руски крайцер е влязъл в Черно море и в

...
Нов руски крайцер е влязъл в Черно море и в
Коментари Харесай

Русия попълва Черноморския флот след загубата на флагмана му

Нов съветски крайцер е влезнал в Черно море и в това украински представител видя прегрупиране на силите на черноморския флот на Москва.

" В Черно море се правят прегрупиране и маневри на съответните сили на Черноморския флот на Руската федерация. Към тях се причисли крайцерът " Адмирал Макаров ", сподели представителят на Одеската регионална военна администрация Сергей Братчук, представен от организация " Укринформ ".

Русия загуби флагмана на черноморския си флот " Москва ", който потъна, откакто беше улучен от украински противокорабни ракети " Нептун " на 13 април т.г.
Този триумф на украинските войски лиши на Русия съществена бойна единица, позволяваща ѝ да обстрелва Украйна откъм Черно море и да обезпечава огнева поддръжка на дейностите на съветската войска в Южна Украйна. " Адмирал Макаров ", споменаван от някои източници и като фрегата, до момента е бил част от съветската военноморска формация в Средиземно море.Спуснат на вода в Балтийско море през 2015 година, корабът е въоръжен с ракетна система за самоотбрана „ Щил-1 “, крилати ракети „ Калибър-НК “, установка А-190 с диаметър 100 мм, реактивна система за залпов огън, торпеда и зенитна артилерия. Може да носи и хеликоптер Ка-27.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР