Нов рунд в конфликта между президента Доналд Тръмп и американските

...
Нов рунд в конфликта между президента Доналд Тръмп и американските
Коментари Харесай

Тръмп иска да отнеме достъпа до секретна информация на бивши шефове на службите

Нов рунд в спора сред президента Доналд Тръмп и американските спецслужби поради хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори. Белият дом заплаши да отнеме достъпа до класифицирана информация на шестима някогашни шефове на спецслужбите, измежду които и ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ при ръководството на Обама - Джон Бренън.

 © Българска телеграфна агенция
Причината е в рецензиите им към Тръмп след срещата му с Владимир Путин на 16 юли. Тогава, макар разкрития на американските спецслужби, Тръмп се съгласи с Путин, че Русия не се е намесвала в американските избори, а след това се отметна от думите си. Джон Бренън назова държанието на Тръмп „ предателско “. В Белия дом считат, че хора с сходни изявления нямат право на достъп до най-строго секретната американска информация.

Белият дом обмисля да лиши от достъп до класифицирана информация и някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми и негов заместител - някогашния шеф на националното разузнаване, някогашния шеф на Националната организация за сигурност и някогашната съветничка по национална сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР