Нов робот се научи да сглобява мебели на Ikea. Той

...
Нов робот се научи да сглобява мебели на Ikea. Той
Коментари Харесай

Роботи срещу хора

Нов робот се научи да сглобява мебели на Ikea . Той оставя в предишното сложната задача за намиране на верните винтове и слагането им на вярното място. Така хората в никакъв случай повече не би трябвало да се мъчат да сглобяват своя нов стол.

Учените прекарват три години в програмирането на робота, с цел да се уверят, че неговите " ръце ", хватки, датчици и 3D камери могат да сглобят стола. Сега ѝ лишава към 20 минути , с цел да го направи, откакто машината към този момент е изцяло подготвена.



Изследователите от Технологичния университет (NTU) в Сингапур декларират, че няма да отнеме дълго време преди такива роботи да могат да сглобяват изцяло всевъзможни мебели с ръчна или джука директива, или просто като гледат изображение на готовия артикул.

Екипът на NTU се пробва да работи с специалисти по изкуствен интелект, с цел да усъвършенства процеса, написа Independent.

Сингапур предизвиква бизнеса да влага в автоматизацията и роботиката, с цел да усили продуктивността. Някои заведения за хранене и хотели в града-държава употребяват роботи, с цел да доставят храна на клиентите и да събират употребяваните чинии и принадлежности за хранене.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР