Нов ресурс от 96,2 млн. лв. за осигуряване на ликвидност

...
Нов ресурс от 96,2 млн. лв. за осигуряване на ликвидност
Коментари Харесай

Допълнителен ресурс от 96,2 млн. лв за ликвидни средства за малки и средни компании

Нов запас от 96,2 млн. лева за обезпечаване на ликвидност и средства за нови вложения, промяна и напредък за българските дребни и междинни компании разгласи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер на брифинг, взаимно с представители на Асоциацията на банките в България.

Средствата са спомагателни по „ Програма Възстановяване “, по линия на REACT-EU, и ще разрешат на седемте банки сътрудници да поддържат с нови заеми без поръчителство българския бизнес за оборотни средства и за нови вложения, поради инфлацията.

Финансовият инструмент ще се управлява от Фонда на фондовете към Министерството на нововъведенията и растежа. Българските МСП ще имат доста улеснен достъп до бизнес заеми, опция за 12-месечен гратисен интервал по главницата и финансиране без условия за материални обезпечения, както и утвърждение в съкратени периоди.

„ Програма Възстановяване “ беше създадена и започва предишното лято, като към този момент се потвърди, че е една от най-успешните след оповестяването й в отговор на пандемията, обвързвана с COVID-19. До...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР