Нов регламент трябва да сложи край на дългите опашки на

...
Нов регламент трябва да сложи край на дългите опашки на
Коментари Харесай

Да преминеш за 60 секунди: Нов регламент слага край на опашките от камиони на границата

Нов правилник би трябвало да постави завършек на дългите опашки на товарни коли на гранично-пропускателните пунктове сред България с Румъния и Гърция . Предстои Европарламентът да прегледа концепцията на българския евродепутат Андрей Новаков за една минута стандарт за обработка на камиони.

Пред „ Bulgaria ON AIR “ той изясни, че единствено по себе си допускането до чуване на мнението е огромен триумф и има вярата рамките на този мандат Европейският парламент да се произнесе и до лятото част от опашките да бъдат сензитивно облекчени. 

Новаков посочи, че ограниченията ще обиден само европейски камиони , които минават границата сред две страни членки на Европейски Съюз. По думите му има електронна система, която може да р азпознае номерата на колите , още преди да са пристигнали на граничния пункт. 

Той добави, че сега доста водачи на камиони напущат работа , защото се усещат демотивирани от дългото очакване на границата. 

„ В момента получаваме сигнали, че има два дни опашки на Дунав мост на Русе. Отиваме на инспекция и опашката стартира да се стопява неотложно. Изведнъж стартират всички да работят обикновено. “

Новаков добави, че сега всеки камион губи по 200 евро на своя притежател до момента в който чака, а с новия правилник се подсигурява, че на никое място на територията на Европейски Съюз няма да се образуват дълги опашки. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР