Нов протест срещу евентуално възстановяване на доставките от „Газпром“ се

...
Нов протест срещу евентуално възстановяване на доставките от „Газпром“ се
Коментари Харесай

Протест пред президентството срещу евентуално възстановяване на доставките от „Газпром“

Нов митинг против вероятно възобновяване на доставките от „ Газпром “ се организира пред президентството под надпис " ГАZwithme ". Недоволството се състои за повторно и стартира в 19 часа, а хората, които са се събрали пред президентството имат няколко претенции.
Прочетете още
Стопроцентова диверсификация на доставките на газ, като акцентират, че не би трябвало страната ни да бъде подвластна от „ Газпром”. Протестиращите упорстват и за неотложно издаване на Акт 16 за интерконектора с Гърция и екплоатацията му да стартира без забавяния, тъй че нужните количества газ да бъдат подсигурени за зимните месеци.

Междувременно уредниците са изпратили отворено писмо, в което приканват за отговори на седем въпроса, които са свързани с енергийната взаимозависимост от Москва в подтекста на войната в Украйна. Друга причина за недоволството е евентуалната екстрадиция на съветския жител Алексей Алчин, за който окръжният съд във Варна взе решение преди дни да разреши екстрадицията му.

Засега демонстрацията протича спокойно, предава Nova. Oбявени са митинги както за на следващия ден, по този начин и за петък, а мястото остава същото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР