Нов проектозакон предвижда 100 лева глоба за неправилно паркиране. Всеки

...
Нов проектозакон предвижда 100 лева глоба за неправилно паркиране. Всеки
Коментари Харесай

100 лв. глоба за шофьори, паркирали където им скимне

Нов проектозакон планува 100 лв. санкция за погрешно паркиране. Всеки автомобил с техническо досие, нов шофьорски изпит при три следващи нарушавания на пътя и по-високи санкции. Това са единствено някои промени, записани в три проектозакона, оповестява Нова телевизия.

Досега контролът и глобите, налагани в София и останалите огромни градове в страната не дават никакви резултати, сочат анализите по тематиката.

Общинските препоръки, посредством своите компании - паразити, сякаш осъществяващи действия по въвеждане наред в паркирането, единствено дерат кожите на шофиращите с полузаконни такси за паеци и скоби.

Няма задоволително места за комфортно паркиране и това е една от главните аргументи за честите нарушавания. Другата е манталитетна - в България съвсем никой не обича да съблюдава разпоредбите и нормите.

Според предлаганите промени, седем са тежките нарушавания, при които ще се лишава шофьорската брошура. Сред тях - приложимост на алкохол, образуване на гонки, както и шофиране в спешната лента или в насрещното платно. Наказанията ще бъдат разнообразни съгласно нарушаванията. А при наново такова, ще стават все по-сурови.

При три тежки нарушавания в границите на две години водачът ще би трябвало да се явява още веднъж на изпит за брошура.

Глобите за превишена скорост и алкохол не се планува да се трансформират, като най-високата остава тази за присъединяване или образуване на гонки, а точно 3 000 лева

Увеличават се обаче, санкциите за прекосяване на червен светофар и погрешно паркиране. В първия случай става 150 лв., а при паркирането 100 лв../frognews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР