Нов проект превръща малкия германски град Йоринген във водороден остров“.

...
Нов проект превръща малкия германски град Йоринген във водороден остров“.
Коментари Харесай

Как малкият германски град Йоринген се превръща във „водороден остров“

Нов план трансформира дребния немски град Йоринген във „ водороден остров “. Целта му е посредством смесването на водород и природен газ да се отопляват семействата в града и това към този момент се случва, въпреки и тестово - към този момент.

Германският план за увеличение на потреблението на чиста сила за отопление работи с 30% „ зелена “ сила, смесена с природен газ и е първият по рода си в страната. Компанията, която го построява, Netze BW има вяра, че ще служи като модел за останалата част от нацията.

Германия се пробва да създава „ зелен “ водород, който се извлича благодарение на вятърна и слънчева сила посредством електролиза като част от опитите за отдалечаване от изкопаемите горива и понижаване на въглеродните излъчвания. На съществуващи и няколко нови газови системи има намерение да съхранява газа или да го дава на потребителите.

Най-голямата стопанска система в Европа желае в последна сметка да размени природния газ, изключително този, приближаващ от Русия, и да построи нова верига за стойност за екологичен водород, която ще употребява както вносен, по този начин и локално създаден „ зелен “ водород.

От есента на 2022 година „ водородният остров “ в Йоринген, дребен град покрай Хайлброн с обособени еднофамилни жилища, получава композиция от природен газ и прогресивно повече водород от своя тръбопроводен оператор Netze BW, дъщерно сдружение на EnBW.

Ръководителят на плана Хайке Грюнер сподели пред Reuters по време на посещаване, че

през идващите две седмици ще увеличим съотношението от 8% на 20%, а две седмици по-късно ще стигнем до 30% “.

Смесването се прави благодарение на закупена възобновима сила, която е обработена посредством електролизно устройство.

Компанията има за цел да показва по какъв начин бойлери, радиатори и котлони могат да се приспособяват към сместа, без да се постановат обилни размени или модификации. Той съобщи, че задачата му е да покаже, че е допустимо да се употребява солидната газова инфраструктура на Германия за доставяне на семействата и бизнеса.

Разбира се, ние желаеме да демонстрираме, че 100% водород също може да действа. Това обаче няма да се случи до към средата на това десетилетие “, добави Грюнер.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР