Нов проблем с украински бежанци край морето. Над 300 от

...
Нов проблем с украински бежанци край морето. Над 300 от
Коментари Харесай

Защо над 300 бежанци край морето останаха без храна

Нов проблем с украински бежанци край морето. Над 300 от тях се оказаха без обезпечена храна в държавна база в Китен, осведоми

Вече трети ден бежанците са оставени без топла храна и са принудени да купуват самун и салами за децата си от локалните магазини.

Причината за неуредиците е неналичието на личен състав в почивната станция, който да поеме приготвянето на топла храна. В базата са получили увещание, че ще им бъдат доставени артикули от БЧК, с които да стартира изхранването.

Лена е една от настанените там украинки. По думите ѝ дамите са подготвени да готвят от тези артикули, които ще бъдат донесени, само че за това би трябвало да им се заплаща заплата.

„ Ако в България няма запас да изпратят сътрудници, то ние сме подготвени тук да намерим сътрудници, само че е нужно финансиране за положения труд”, добави тя.

Георги Стоянов, който е доставчик в базата, съобщи, че сега се търсят български служащи за кухнята, което било огромен проблем, тъй като хотелите, които са по Черноморието оферират заплата над 1000 лв., а те нямало по какъв начин да предложат такова заплащане.

Междувременно от пресслужбата на Министерския съвет оповестиха, че буферният център в Елхово към този момент е затворен, откакто и последната група украински бежанци е отпътувала за Габрово в 15:30 ч.

По-рано през днешния ден бежанци потеглиха и към почивни бази в Пампорово, София, Павел Баня и Банско.

Общо 13 рейса транспортираха всички хора с краткотрайна протекция към държавните бази из страната. В буферния център пренощуваха общо 634 души, а центърът бе употребен по-малко от 48 часа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР