Нов повод за страх пласират новините, че коронавируса може да

...
Коментари Харесай

Военните не харесват COVID-19, нискоефективен бил

Нов мотив за боязън пласират новините, че ковид може да се употребява за военни цели. В Съединени американски щати даже се появявиха същински шпионски истории за това, по какъв начин военните пробват да се възползват от COVID-19 против мирното население или противников армии. Особено дейни са Politico и FOX News. Според тях американските спецслужби организират проучвания по какъв начин да бъде използван вируса за милитаристични планове.
От своя страна френски източници не престават да твърят, че лабораторията в китайския град Ухан е разработвала ковид точно за военни цели. Дори се твърди, че Франция е тази, която е подкрепяла опитите в Ухан.

Учени обаче опровергават тези теории на конспирацията. Главният мотив е, че COVID-19 се популяризира навсякъде. Той не може да бъде локализиран и да се употребява в стеснен периметър, върху съответно войсково поделение или войска. Този, който би го употребявал ще бъде изложен на еднакъв риск. Това прави внушенията за военно приложение на вируса неуместни.

Подобни клюки се популяризират всеобщо и в Русия. По този мотив шефа на Института за нови технологии и сигурност Вадим Козюлин е безапелационен, че няма нито едно доказателство за човешка интервенция в появяването на ковид. Той цитира изследвания на водещи вирусолози и биоинженери. Освен това вирусът е променлив, трансформира се непрекъснато, мутира, което го прави неуправляем.

Друг главен мотив на учените е, че COVID-19 не е забавен за военните е, че той не е задоволително гибелен. Младите и мощни организми прекомерно елементарно се оправят с него. Да го прилагаш цялостен месец и да постигнеш най-много 8% смъртност е недопустимо за задачите на военните, счита на собствен ред проф. Джеймс Кларсън. Той даже се майтапи, че по пътищата, от цигари и дрога умират доста повече хора, тъй че военните могат да „ опитват “ в тази посока, само че не и в ковид.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР