Нов политически сблъсък в парламента. От ГЕРБ поискаха оставката на

...
Нов политически сблъсък в парламента. От ГЕРБ поискаха оставката на
Коментари Харесай

Скандалът ГЕРБ-БСП. Епизод N-ти


Нов политически конфликт в Народното събрание. От ГЕРБ желаеха оставката на депутата от Българска социалистическа партия Манол Генов, който прокуратурата упрекна в пазаруване на гласове. Генов даде непринудено депутатския си имунитет и отхвърли обвиняванията още преди седмици. Затова не стана ясна повода за ненадейно пробудения интерес у ГЕРБ към него. Така или другояче депутатите от ръководещата партия проведено извиха опашка пред деловодството на Народното събрание, с цел да изискат и получат непубличната доказателствена част към настояването на основния прокурор за снемане на имунитета и обвиняванията към Манол Генов, съобщи Нова ТВ.

Според Българска социалистическа партия въпросът не е престъпен, а по-скоро политически. По думите им по този метод от ГЕРБ се пробват да потулят личното си присъединяване в кавги. Манол Генов бе упрекнат в пазаруването на общо 69 гласа. Неговата позиция не стана ясна, защото е в еднодневен отпуск.

Междувременно основният прокурор изиска снемането на още един имунитет – този път на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Не се показва в какво тъкмо следва да бъде упрекнат. Но настояването се основавало на данни, събрани от профилирано звено "Антикорупция” и доказани от ДАНС.

Малко по-късно Мартинов самичък се отхвърли от имунитета си непринудено. Това заяви самият той, съобщи БГНЕС. Попитан каква е повода за настояването за снемане на имунитета му, Мартинов сподели, че " има група хора от левия набор, които от няколко месеца пишат тъжби против него, тъй като 11 години губят в Добрич и изпитват към него една злост ". "Това е в основата ", сподели Мартинов.

Той обаче не спести и нападки към въпросните хора, на които обаче не загатна имената. " Към част от тези хора, които ме клеветят, имам завеждани каузи. Друга част ми дължат неизплатени наеми, тъй като съм 28 години в частния бизнес. Дори компаниите са продадени на хора в неравностойно положение-роми. Това е предпоставката ", уточни депутатът от ГЕРБ. И добави, че въпросните хора са пуснали тъжба в ДАНС.

" Ходих там и дадох пояснение, те хората не знаеха за тези неща. Имам контракти и документи, които през годините не са разплатени с тези хора. Става въпрос за огромни суми. Те са на трите ми компании, имам парцели, които са дадени чартърен и наемите не са разплатени ", съобщи Мартинов. "Нека да проверяват и ще схванат ", сподели още депутатът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР