Нов покъртителен случай на домашно насилие над жена разтърси обществеността

...
Нов покъртителен случай на домашно насилие над жена разтърси обществеността
Коментари Харесай

НОВО ЗВЕРСТВО ПОТРЕСЕ БЪЛГАРИЯ! Ревнивец разцепи главата на съпругата си, децата им мият кръвта от пода

Нов трогателен случай на домашно принуждение над жена раздруса обществеността в Първомайско. Само дни, откакто цяла България застана зад обезобразената от приятеля си Дебора, друга българка едвам не загуби живота си в с. Виница, откакто стана жертва на личния си мъж. Нещо повече – трите й деца със личните си ръце измили кръвта на майка си.

И в този случай в основата на експанзията е мъжка ревнивост. Съпругът се прибрал от работа по обяд и въпреки домът им да бил спретнат, а обядът – подготвен, той се подразнил, че жена му си гледа телефона. Вдигнал голям скандал, минал зад тила й и я блъснал по главата с тежък предмет. Отворила се близо 6 см рана, кръвта плиснала на всички места и децата били принудени сами да изчистят пода, дивана и леглата от кървавите петна.

След удара дамата часове наред била в безсъзнание и се свестила чак в болничното заведение в Първомай. Лекарите там й дали първа помощ, само че решили, че животът й е в заплаха и я транспортирали в УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив, където близо седмица медиците се борили за нея.

Състоянието й било усложнено поради хронична хипертония и анемия. Многодетната майка е с пет шева на главата, има загуба на паметта, и до момента изпитва мощни болки. Въпреки това, сходно на случая с Дебора, заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за „ лека телесна щета “.

За потърпевшата жена се грижат роднините й, защото и след похищението брачният партньор й не спрял да я заплашва. „ Живее в непрекъснат боязън и смут и се тормози от нов побой “, разяснява юрист Атанас Атанасов от Пловдивската гилдия, който е профилиран в каузи против домашно принуждение и е поел отбраната на жертвата.

По думите му, страховете й от разпра са основателни, защото преди години, до момента в който съпрузите работели в Гърция, мъжът още веднъж пребил брачната половинка си, а тамошните управляващи взели съответни ограничения.

На 8 август т. година Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна отбрана на дамата по член 18 алинея 1 от Закона за отбрана от домашното принуждение. Постановени са незабавни ограничения за протекция на потърпевшата.  За осъщественото закононарушение законът планува до 3 години отнемане от независимост. Само от началото на годината  Районният съд в Първомай е издал близо 10 заповеди за незабавна протекция на потърпевши от домашно принуждение дами.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР