Нов по-заразен вариант на COVID-19 предизвиква нов скок на случаите,

...
Нов по-заразен вариант на COVID-19 предизвиква нов скок на случаите,
Коментари Харесай

Откриха нов щам на COVID-19

Нов по-заразен вид на COVID-19 провокира нов скок на случаите, предизвестяват здравните чиновници.

" Арктурус “, подвид на " Омикрон “, сега минава през Индия, а в лечебните заведения е оповестена паника и наложителното носене на маски е въведено още веднъж.Експертите считат, че новият вариант XBB.1.16 е повода новите случаи на COVID-19 да се усилят 13 пъти през последния месец.

Д-р Мария Ван Керхов, техническият началник на Световната здравна организация (СЗО) за COVID-19, сподели: " Новият вариант циркулира от няколко месеца. Той има една спомагателна разновидност в шиповия протеин, който в лабораторни проучвания демонстрира нараснала заразност, както и евентуална нараснала патогенност “. Д-р Ван Керхов добави, че до момента в който XBB.1.16 е открит в други страни, множеството случаи са рефистрирани в Индия. Тази седмица броят на случаите в страната набъбна с 3122 за един ден. Това идва откакто министерството на опазването на здравето на страната записва 40 215 позитивни теста за 12 април.

СЗО заяви, че над 500 000 нови случая на COVID-19 и повече от 2000 смъртни случая, свързани с заболяването, са регистрирани от 3 април до 10 април, написа " Телеграф ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР