Нов пленарен ден - нови проблеми в коалицията. Заради липса

...
Нов пленарен ден - нови проблеми в коалицията. Заради липса
Коментари Харесай

Нови проблеми в коалицията

Нов пленарен ден - нови проблеми в обединението. Заради липса на кворум депутатите не гласоподаваха на първо четене законопроекта на „ ИТН “ (ИТН) за изменение на Закона за държавния бюджет, обвързвано с методиката за препоръка на преподавателите в университетите. Трябва да се означи, че дебаите по точката продължиха над три часа.

Малко преди да бъде гласувано предлагането, от Българска социалистическа партия желаеха инспекция на кворума посредством и беше открито, че 104 народни представители са се записали, при нужни 121, макар че доста повече от 121 депутати бяха в залата.

Предложението на Има Такъв Народ за изменение в Закона за държавния бюджет касаеше гласуваните през февруари 20 милиона лв. за нарастването на заплатите за преподавателите в университетите.

Според останалите съдружни сътрудници изменение в Закона за държавния бюджет не е възможно да се прави от националните представителите. От Политическа партия, „ Българска социалистическа партия за България “ и Демократична България обърнаха внимание, че следва актуализация на бюджета за тази година, при която въпросът за средствата за преподавателите в университетите ще се позволи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР