Нов периметър от кв. “Иван Вазов е включен в обхвата

...
Нов периметър от кв. “Иван Вазов е включен в обхвата
Коментари Харесай

Разшириха зелената“ зона в столичния кв. Иван Вазов“

Нов периметър от кв. “Иван Вазов ” е включен в обсега на режима за платено паркиране „ зелена “ зона, оповестиха от регион „ Триадица “.

По предложение на живущите в съседство, подкрепено от районния кмет Димитър Божилов, пространството сред блоковете 30 и 32 с вход откъм ул. “Ярослав Вешин ” към този момент е в режим платено паркиране. Центърът за градска подвижност стартира инвестиция с част от приходите от зоната за платено паркиране в квартала, като от през днешния ден стартира отделяне на регламентиран паркинг сред блоковете 29, 28 и 27А в кв. “Иван Вазов ”.

От районната администрация оповестяват още, че е приключен главният ремонт на покрива на 20 ОУ „ Тодор Минков “, ул. „ Княз Борис I “ 27. Въведени са ограничения за енергийна успеваемост на постройката, спрени са течове от покривната част на постройката. Механизацията и строителните боклуци се изнасят от учебното пространство, следва и писмено приемане на обекта. Почти е приключен и ремонтът на санитарните възли в образователното заведение.

В „ Триадица “ се прави ремонт на улици и тротоари като сега се работи по северния тротоар на ул. „ Орехова гора “ в сектора сред ул. „ Нишава “ и ул. „ Хайдушка гора “. Предвидено свързване на бул. „ Гоце Делчев “ с ул. „ Нишава “ чрез комфортен пешеходен маршрут. На южната страна на улицата, в посочения сектор, ще се ликвидира кална точка и ще се обособят места за паркиране, като пространството за престой на коли ще се усъвършенства.

От районната администрация осведомят, че стартира асфалтирането на ул. „ Славовица “, в сектора след 121-во СУ „ Георги Измирлиев “. След ремонта на тротоарната настилка в частта пред учебния вход, регионът започва и строително-монтажни работи по полагане на асфалтова настилка с широчина четири метра, която да обезпечи безвреден достъп до бул. „ България “. След окончателното придобиване на частните имоти в трасето на „ Славовица “, част от които бяха утвърдени за изкупуване от Столичния общински съвет, улицата ще бъде двупосочна, според утвърден транспортен проект, оповестяват от региона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР