Нов опит за спиране на излъчването на Българското национално радио

...
Нов опит за спиране на излъчването на Българското национално радио
Коментари Харесай

Имало е друг опит за спиране на БНР

Нов опит за прекъсване на излъчването на Българското национално радио предотвратен от управлението на радиото. Това сподели шефът на медията Светослав Костов, представен от DarikNews. Това се е случило предходната седмица.
В края на работния ден в четвъртък НУРТС уведомила с писмо БНР за профилактика, планувана да трае през целия идващ ден. Така на 4 октомври е трябвало да замлъкне освен " Хоризонт ", само че и радио " София ", и " Христо Ботев " за времето от 9 до 17.00 часа. Уведомителното писмо обаче е било получено към 16.30 и до 17.00 часа е оставало напълно малко време за отговор.
" Веднага се събра Управителният съвет на радиото, основният инженер, шефът на централната апаратна, на техниката, шефът на правния отдел и написахме писмо до НУРТС, че стопираме всички профилактики ", сподели Костов.
Аргумент номер едно на управлението на радиото за отвод е бил, че тъкмо в този миг, когато радиото бе санкционирано поради прекъсването на сигнала и вървят инспекции на прокуратурата и АДФИ, не е редно да се вършат профилактики.
Освен това настояването е за прекъсване на сигнала в петък сутринта, а БНР би трябвало да предава парламентарния надзор от 11.00 часа. В същото време тече акция за локални избори, има предизборни клипове и реклама. Всичко това акцентира като претекстове в писмото си управлението на БНР.
" А профилактиките до края на годината не са по никакъв начин малко - сигурно над 25 ", добави Костов. Планът за профилактики пък е формиран в края на предходната година от предходното управление на радиото и шефа му тогава Александър Велев, чиито кадрови назначения още при предходния му мандат преди 18 година са публицистите, които в този момент желаеха оставката на новия шеф на радиото, сменил самия Велев.
Шефът на БНР не разкри кой подозира и кой би могъл да стои зад този сюжет за компрометиране на новото управление на националното радио, само че беше безапелационен, че новият опит за прекъсване на сигнала по никакъв начин не е инцидентен. " Приемам го като бойкот и провокация. Писмото беше получено след 16 часа, с цел да изтече работното време и до 17 ", сподели той.
За новия опит за бойкот УС на БНР е разпратил писма и до Съвет за електронни медии, КРС и ДАНС. Екипи от ДАНС и прокуратурата се чакат на инспекция, само че реакция от медийния регулатор и комисията към този момент няма, сподели шефът на радиото, който загатна, че другояче Съвет за електронни медии доста бързо е глобила БНР след предходния случай, в който устата на Силвия Великова по тематиката " Иван Гешев основен прокурор " беше запушена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР