Нов опит за създаването на т.нар. коалиция на националното съгласие

...
Нов опит за създаването на т.нар. коалиция на националното съгласие
Коментари Харесай

БОМБА: Идеологът-гуру на Корнелия: Да се коалираме с ГЕРБ

Нов опит за основаването на така наречен коалиция на националното единодушие след изборите на 2 октомври пълзи из коридорите на " Позитано " 20, научи извънредно Lupa.bg. По наша информация да се коалира с ГЕРБ в Българска социалистическа партия като концепция към този момент интензивно се обсъждало като евентуален завой на партията и опит левицата да се откъсне от крилото на " Продължаваме промяната ", под което бе в последното държавно управление.

А в дъното на предлагането бил философският гуру на шефката на Столетницата Корнелия Нинова - преподавателят в Алма матер проф. Димитър Денков и някогашен декан на ФФ, който управлява Центъра за исторически и политологически проучвания към Националния политически институт " Димитър Благоев ".


Проф. Денков

На съвещание на предизборния щаб през днешния ден, пред всички членове на структурата, която би трябвало да изведе Българска социалистическа партия от плануваните й едвам 6% електорална поддръжка за идния парламентарен избор, той е отправил оферта и към шефа Борислав Гуцанов, и към останалите - Българска социалистическа партия да се коалира с Бойко Борисов.

" Те са ни най-близки и най-логично би било да търсим съюз с тях ", изрекъл сакрално Денков. Но вместо да скандализира другарите, никой не понечил да опонира на развиването на сходен сюжет, разкриха източници на Lupa.bg. 

Според осведомени професорът бил водещ пълководец и идеолог на партията сега, защото Комисията за програмното развиване не заседава от месеци и на процедура към този момент не съществувала. Според тях точно Денков определял еднолично, само че под диктовката на Корнелия Нинова, водел политическия път на левицата дружно с Калоян Методиев. 

Твърди се още, че двамата дружно прокарали и концепцията да се върнат хартиените бюлетини - предложение, което и ГЕРБ се опита да прокара в последния състав на Народното събрание. А към този момент имало и очевидни знаци за готвена коалиция - по места в Районните изборни комисии ГЕРБ и Българска социалистическа партия членове дали своят вот като под заповед дружно решенията за вота. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР