Нов опит за нелегално пренасяне на над 6 кг златни

...
Нов опит за нелегално пренасяне на над 6 кг златни
Коментари Харесай

Голям удар от контрабандни златни бижута за над 690 000 лева

Нов опит за незаконно преместване на над 6 кг златни украшения предотвратиха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

На 10.03.2022г. на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен микробус с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция за Германия. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която под шофьорската седалка са открити пакети, съдържащи произведения от жълт метал.

При персонален обзор на лидера, под облеклата, облепени по тялото му са открити още пакети с произведения от доблестен метал.  Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло 6127,20 грама са от 18- и 22-каратово злато на стойност 691 958  лв..



Шофьорът- турски жител и контрабандно пренасяните златни бижута са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Спрямо лидера Е.М., на 57 година,  е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 3000 лв., както и „ Забрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Изображения към галерията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР