Нов незаконен превоз на отпадъци към територията на страната е

...
Нов незаконен превоз на отпадъци към територията на страната е
Коментари Харесай

На Дунав мост 2 спряха пореден транш на незаконен боклук към България

Нов противозаконен транспорт на боклуци към територията на страната е бил предотвратен от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Монтана.
Вчера на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Видин – Калафат “ АД, са били спрени два автомобила със подозрение за противозаконен транспорт на боклуци.
При осъществените инспекции (една на „ място” и втората по документи) е открито, че адресат на отпадъците е площадка в общ. Червен бряг, обл. Плевен.
За същата площадка с местонахождение в общ. Червен бряг, следена от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Плевен, е наложена насилствена административна мярка (ПАМ) и неспособност за приемане на боклуци.
Спрените през вчерашния ден два транспорта на боклуци, както и предходния транспорт на 4 май 2020 година до площадката в общ. Червен бряг са противозаконни трансгранични транспорти.
За подхванатите дейности от шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана е докладвано на министъра на околната среда и водите по подготвеност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР