Нов начин за засичане на необичайни ситуации на пешеходни пътеки

...
Нов начин за засичане на необичайни ситуации на пешеходни пътеки
Коментари Харесай

Учени разработиха нов метод за защита на пешеходците чрез невронна мрежа

Нов метод за засичане на необикновени обстановки на пешеходни пътеки е препоръчан от учени от Южноуралския държавен университет в границите на интернационален екип.

Според откривателите методът ще усъвършенства доста сигурността на пешеходците. Резултатите от проучването са оповестени в списанието „ Safety Science “.
 В Шуменско стартира започва полицейска интервенция за надзор на пешеходците В Шуменско стартира започва полицейска интервенция за надзор на пешеходците
От през днешния ден на територията на регионалната дирекция стартира полицейска интервенция за надзор на пешеходците, които пресичат на непозволени и не...

Всяка година повече от 270 000 пешеходци по света умират при пътни произшествия. Съвременните модели, създадени въз основата на компютърен разбор на придвижванията на пешеходците, се основават на набор от авансово избрани признаци. Според учените сходен способ е " обезсърчителен " заради казуса с мащабирането на картината.

Изследователите са създали нов способ за прогнозиране на конфликтите на пешеходци с други участници в придвижването. Той се основава на високоточна невронна мрежа, която проучва изображения, получени от видеокамери в разнообразни градски местоположения.

" Разработен е CNN модел за добиване на значими характерности и разкриване на аномалии или нежелани обекти (т.е. велосипедисти) от изображения, снимани от камери за наблюдаване на пешеходни пътеки. Преди да се приложи CNN моделът за разбор на изображенията, би трябвало да се извърши предварителна обработка, с цел да се усъвършенства качеството на изображенията и да се отстрани непотребната информация, както и с цел да се усъвършенства времето за разбор и акуратност на разкриване на обектите ", изяснява старши откривателят в катедрата по добиване на данни и виртуализация Сачин Кумар.

Според Кумар предварителната обработка разрешава премахването на непотребната информация, което усъвършенства качеството на изображенията. В резултат на това е станало допустимо вярното систематизиране на изображението и намирането на нужния обект в изображението на крайния стадий.
 Две произшествия по виновност на пешеходци в Асеновград през тази година, има санкционирани Две произшествия по виновност на пешеходци в Асеновград през тази година, има санкционирани
Точно 79 пешеходци са санкционирани в Асеновград за неспазване разпоредбите за придвижване по пътищата през първото тримесечие на 2021 година Сред нару...

В процеса на проучване учените са употребявали невронната мрежа MRCNN, интегрирана с мрежите DenseNet (гъста високоточна мрежа за систематизиране на изображения).

Високата успеваемост на новия способ към този момент е доказана от разнообразни симулатори. Изследователите означават, че службите за пътна сигурност могат да употребяват техните компютърни стратегии.

Изследването е извършено от експерти от Русия, Саудитска Арабия и Индия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР