Нов модел на домови кражби у нас – полицията е

...
Нов модел на домови кражби у нас – полицията е
Коментари Харесай

Нов вид кражби заради COVID-19 у нас


Нов модел на домови обири у нас – полицията е записала няколко групи, които обират горните етажи на жилищните здания и офиси на първите етажи. Основната причина е COVID-19. Голяма част от хората са на домова работа, заяви бТВ.

„ Хората знаят, че жилищата на първия етаж са рискови. В тази връзка са ги обезопасили по по-добър метод предвид на това, че са на първия етаж. Докато хората на по-горните етажи мислят, че няма по какъв начин да им се случи и са по-малко обезопасени “, споделя Марио Киричков от бранш „ Престъпления против собствеността “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

На първите етажи обирджиите избират офисите и дребните магазинчета поради парите, които остават в касите, а те са най-бързо ликвидни.

„ Това в множеството случаи е плод на информация по кое време се събират, по кое време се концентрират в избрания офис и какъв брой време стоят там “, добавя той.



Миналата седмица информацията води тайфа от трима маскирани към столична аптека. Те стартират обира с активиране на СОТ, с цел да видят какъв брой бързо ще дойде дежурният екип. Час по късно групата влиза в аптеката.

„ Те си отварят вратата напълно умерено, вътре имаме щора, която е с охранителна функционалност. Тя не може да се вдигне без отдалечено, само че има кутия, която е за спешно отваряне при липса на електрозахранване “, изяснява пострадалият Георги Катинов.

Маскираните за 2 минути разрушават блиндираната врата. Взломяването на сейфа им лишава още 1 минута. Тръгват си най-спокойно. Единият от тях обаче взема решение да се върне, с цел да ревизира дали нещо не е забравено.

„ Ние би трябвало да се барикадираме, с цел да се предпазим от сходни закононарушения “, оплаква се Георги.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

От полицията поучават жителите към празниците да не споделят в обществените мрежи по кое време и къде ще почиват, както и какво ще си купуват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР