Нов мобилен оператор може да се появи скоро в България.

...
Нов мобилен оператор може да се появи скоро в България.
Коментари Харесай

Скоро в България може да се появи нов мобилен оператор

Нов мобилен оператор може да се появи скоро в България. Обединение от пет компании с районно покритие, които доставят телекомуникационни услуги - Нет 1, Нетера, СКАТ, Телекабел и Телесим, имат упоритостта да пробият и на мобилния пазар, стана ясно на конференция в София през днешния ден.

Петте сдружения са се обединили в " Мобилни различни връзки " АД, като имат еднакъв дял в новата компания. Целта е да основат " виртуален " мобилен оператор, който ще употребява мрежата на някой от съществуващите.

Все още обаче не е ясно кой от водещите три телекома ще се съгласи да даде цялата си инфраструктура на новото сдружение. Според Петър Ризов, шеф на Нет 1, на пазара " има място за нови играчи ". " Ще се изненадате какъв брой хора ще търсят оператори като нас ", добави той.

Разговорите с обособените мобилни оператори са на друг стадий, а " връзката е добра ", стана ясно още от изказванията на петима представители на компанията. Те се надяват да получат отговор от един от тях в " близко, обозримо бъдеще ". Водят се и договаряния с Комисията за контролиране на известията, която към този момент давала " позитивни индикации ".

Петте сдружения доставят интернет и телевизия в общо 15 области на страната - 45 града и 200 села, като доближават до два милиона души. От изявленията им се подразбра, че те по-скоро целят да дават на съществуващите си клиенти още една услуга, в сравнение с да развиват съперник в мобилните връзки в народен мащаб. Акцент бе подложен върху услуги за застраховане на " Интернет на нещата " (Internet of Things, IoT) и мобилен интернет.

" Икономиката на шерването е интелигентният новаторски метод на правене на бизнес, при който се пестят запаси, реализира се по-бързо развиване в интерес на потребителите с по-малко разноски за бизнеса. В основата на сполучливото развиване на телекомуникациите, освен в народен, само че и в международен проект, е процедура шерването на телекомуникационна инфраструктура и мрежи. Това ние вършим от доста време. Например, без значение, че работим на конкурентен пазар, предоставяме свързаности и оптични нишки на трите огромни мобилни оператора, на процедура на всички места, където изискат. Ние имаме вяра, че от страната с най-хубавия закрепен интернет в света, България може да се трансформира в водач и при мобилните връзки ", сподели Ангел Василев, изпълнителен шеф на " Телекабел ".

Петър Ризов направи историческа информация и уточни, че България е измежду водещите страни в света по скорост на закрепения интернет и това е с помощта на голямата конкуренция в бранша - близо 300 снабдители към днешна дата. " Но има единствено три оператора ", добави той, като го дефинира за " парадоксално ".

" Като пионери в телекомуникациите ние считаме, че в страна като България няма място за повече от три припокриващи се мобилни мрежи с национално покритие. Стартирането на виртуален мобилен оператор носи изгода за всички участници на пазара. За мобилните оператори ще докара до дейно потребление на потенциала на мрежите им. За крайния консуматор - новаторски и гъвкави услуги, за страната - опция за стабилно развиване на стопанската система. Затова откровено имаме вяра, че почналите диалози с мобилните оператори ще приключат сполучливо ", добави Невен Дилков, шеф на Нетера.

От изявлението на Ангел Василев, изпълнителен шеф на " Телекабел ", стана ясно, че клиентите не могат да чакат по-ниски цени, само че обединяването даде обещание " доста изненади ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР