Нов мениджър заема ръководен пост в голяма фирма. Ден преди

...
Нов мениджър заема ръководен пост в голяма фирма. Ден преди
Коментари Харесай

Виц: Трите плика на шефа

Нов управител заема управителен пост в огромна компания. Ден преди да стане началник, той се среща с досегашния си предходник, който му споделя „ Ще ти оказа помощ да навлезеш бързо в работата. Оставям ти три номерирани плика за писма в чекмеджето на бюрото. Отворяй по един всякога, когато компанията е в рецесия и не знаеш какво да правиш. "

Три месеца по-късно във компанията зародил сериозен проблем и новият началник внезапно се сетил за „ наследството “ на предходния шеф. Отворил първия плик и вътре разкрил записка: „ ОБВИНИ ТОЗИ, КОЙТО Е ЗАЕМАЛ ПОСТА ПРЕДИ ТЕБ! “ Мениджърът решил да последва съвета и бурята отминала.

Половин година по-късно компанията била изправена пред съществени проблеми с качеството на продукцията. Шефът отворил втория плик и вътре разкрил съвета: „ РЕОРГАНИЗИРАЙ “. Веднага се заловил да извърши рекомендацията и не след дълго и тази рецесия отшумяла.

Известно време нещата вървели без спънки, само че, естествено, корпоративното благополучие не е постоянно и възниквал трети проблем. Положението било толкоз съществено, че чиновниците се разбунтували. Шефът мислил, чудил се пък най-после решил да отвори и последния плик. А в него пишело: „ ПОДГОТВИ ТРИ ПЛИКА ЗА ПИСМА! “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР