Нов локдаун се задава тази есен не само в България,

...
Нов локдаун се задава тази есен не само в България,
Коментари Харесай

УЖАС: Нов локдаун – заключват България след вота на 29 октомври!

Нов локдаун се задава тази есен освен в България, само че и в цяла Европа. Очакванията за нараснала заболеваемост от Covid-19 били придружени от прогнози за серия от терористични актове в огромните европейски градове. Според специалисти по сигурността е доста евентуално вълна от гнет да залее Европа като разследване от израело-палестинския спор.

Това ни чака след вота на 29 октомври

В българските служби за сигурност имали подготвеност за засилени ограничения към изборите, като те ще продължат чак до 6 ноември заради предстоящите на доста места балотажи. Особено усърдно ще бъдат охранявани по-големите обекти, свързани с изборите  – столични учебни заведения, в които се гласоподава, както и тези в Бургас поради опасенията от офанзиви, написа „ Галерия “, като се базира на източници в политическите среди.

Имало и догатки, че коронавирус инфекциите ще порастват лавинообразно. До момента няма изразена на национално равнище паника от зараза, само че се готви онлайн образование за децата, счита нашият източник.

Учителите към този момент били привикнали от предходното затваряне, а за родителите оставал казусът кой ще наглежда учениците, до момента в който се образоват в домашни условия. Засега шефовете на учебни заведения не възразявали против подобен вид, само че въпреки всичко има повече от месец до плануваната му реализация и може да си трансформират мнението.

В европейските институции тази концепция имала премного поддръжници, тъй като единствено затворени хората могат да бъдат опазени и от болестта, и от тероризъм.

Но наред с поддръжниците имало и съперници на концепцията, съгласно които ново затваряне може да докара до митинги, което мощно ще усложни опазването на сигурността, изключително в огромните градове.

Затова казусът не бил подложен на съществено, а мълчешком имало сделка да не се подвига звук по тематиката, до момента в който не минат изборите на 29 октомври.

След това обаче щяло да има внезапно повишаване на заболеваемостта, което да стане претекст за новото затваряне.

Инфо: narod.bg

Тагове: covid-19 коронавирус заболеваемост израело-палестински конфликт Европа ковид инфекции
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР