Нов летен хит се роди във Варна, научи репортер на

...
Нов летен хит се роди във Варна, научи репортер на
Коментари Харесай

Нов хит във Варна - паметник на Хан Соло! Летовници си уговарят среща до него

Нов летен шлагер се роди във Варна, научи кореспондент на Varna24.bg от роман на кореняк-варненец.

Ето какво показа той:

" Пристигнах. Айде довечера да слезем до морето за по бира. Ще те очаквам на паметника на Хан Соло ". Това чул варненеца по телефона от собствен другар, който дошъл в града.

" Паметник на Хан Соло? За първи път слушам, че има такова нещо в града ", описа варненеца.

Неговият другар му обяснил, че паметника е доста прочут. Сума ти хора си уговаряли среща навръх него. " Паметник на Хан Соло? ", траял да се чуди и вайка варненеца. " Много е прочут. Точно като във кино лентата, когато го замразиха в карбонит. Намира се в една градинка над " Севастопол ". Там има доста монументи ", чул той още по телефона.

Чак като отишъл на градинката " Севастопол " и се видял с приятеля си, схванал, каква е истината. Оказало се, че това е монумент в градинката до Художествената изложба. В далечината наподобява на замразения в карбонит воин от паметната поредност " Междузвездни войни ".

Само че паметника във Варна отдава респект на потърпевшите и починалите в едно от най-мракобесното историческо време на ХХ век. Негов създател е Иван Русев и е изработен през 1982 година.

Нормално е човек да си прави асоциации с картини, които е видял във филмите. Изкуството оказва въздействие върху душeвността. Съзнанието на индивида се обърква, като най-лесното е да търси подобие сред обект, който е видял онлайн, с подобен, който е виждал във филми или сънувал. Това е обикновено, обясниха експерти и допълниха - изключително в случай че индивидът е безжалостен почитател на даден филм или книга. Тогава съзнанието му препокрива дадени картини от действителността с тези от приказния свят.

Иначе карбонитът, в който е замразен Хан Соло във " Междузвездни войни ", е вещество, производно на въглерод, което се употребява за опазване на храна и зимен сън на живи същества. Работи по следния метод, продуктът или живото създание се слага в течен карбонит, след което бързо се охлажда с течен азот.

Също по този начин, преди изобретяването на хиперзадвижването, той е бил употребен за придвижване без стареене, само че тази процедура има обилни дефекти.

Така наречената карбонитна болест, откакто се разсъни от зимен сън, човек може да загуби достъп до някои сетива, да вземем за пример Хан Соло загуби зрението си за къс интервал от време.

Най-известната приложимост на карбонит е показана в истинската трилогия на " Междузвездни войни ", където Хан Соло беше подложен в хибернация по този метод и по този начин той остана дълго време, като беше изложен като трофей в храма на Джаба.

Във Войните на клонираните Анакин Скайуокър предложи да се употребява карбонит, с цел да се промъкне в базата на сепаратистите.

Също по този начин такова вещество бе показано в телевизионния сериал " The Mandalorian ", където основният воин сложи хванатите нарушители в карбонит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР