Нов лекотоварен автомобил, закупен с подкрепата на Фонд Социална закрила“,

...
Нов лекотоварен автомобил, закупен с подкрепата на Фонд Социална закрила“,
Коментари Харесай

По проекта Топъл обяд Община Аксаково получи нещо много важно

Нов лекотоварен автомобил, закупен с поддръжката на Фонд " Социална протекция “, ще бъде употребен за разнос и доставка на храна по плана " Топъл обяд в община Аксаково “. Той се извършва с финансиране от Програмата за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 година и е с общ бюджет 270 170, 88 лева, оповестиха от Областния информативен център във Варна.

С помощта на транспортното средство Общинското обществено дружество " Домашен обществен патронаж “ в Аксаково ще обезпечава топъл обяд  на 100 консуматори, които са в обществена изолираност и беднотия. Целта е подкрепяне на най-нуждаещите се на територията на общината и използване на ограничения за общественото им приобщаване.

По плана се дава здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд на хора, които не са в положение сами или благодарение на свои близки да се погрижат за прехраната си. Сред дейностите, които към този момент се извършват по плана, е и даването на съпътстващи ограничения. Те включват самостоятелно консултиране за опциите за прилагане на други обществени и административни услуги на територията на общината, подпомагане за обезпечаване на краткотраен заслон на бездомните лица, подкрепяне достъпа до здравни и просветителни услуги, ръководство на фамилния бюджет, здравословно и уравновесено хранене и др. 

Потребители на услугите са лица и фамилии без приходи, възрастни и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски приходи, не могат да се устоят с тях и не получават поддръжка от околните си; лица, обект на обществено подпомагане; хора с ниски доходи, които заради увреждания или здравословни ограничавания са със затруднено или невероятно самообслужване; лица, които заради инцидентни условия са в затруднена обстановка и за тях е открита потребност от този тип подпомагане; скитащи и бездомни.

Изпълнението на плана " Топъл обяд в община Аксаково “ ще продължи до 30.09.2025 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР