Нов кувоьоз в помощ на новородените бебета получи МБАЛ Св.

...
Нов кувоьоз в помощ на новородените бебета получи МБАЛ Св.
Коментари Харесай

Четете в „Петел“: Резултатът от събирането на капачки във Варна вече е факт, МБАЛ „Св Анна“ получи нов кувоьоз

Нов кувоьоз в помощ на новородените бебета получи МБАЛ „ Св. Анна “ във Варна в следствие от акцията по събиране на пластмасови капачки на организацията „ Аз имам вяра и оказвам помощ “. Дарението беше показано през днешния ден на среща с медиите в болничното заведение.

Председателят на организацията „ Аз имам вяра и оказвам помощ “ Владислав Николов благодари пред микрофоните и камерите на първо място на всички към 15 хиляди жители, които предадоха за преработване над 21 тона пластмасови капачки. Освен от Варна, в акцията са се присъединили жители и от общините Каварна, Бяла, Балчик, Разград, Попово и други Николов не не помни да спомене и доброволците, които изцяло безплатно са помогнали за събирането на средствата, с които е закупен кувьозът, който към този момент е доставен в родилното поделение на болничното заведение.

Тук би трябвало да се отвори една скоба и да подчертае, че компанията доставила апарата също е положила изпитание с цел да стане положителното дело факт. Тя е договорила с японския му производител съвсем двойно по-ниска цена. „ Имаме още два на склад на същата цена, тъй че събирайте още капачки “, сподели представителят на компанията.



От името на болница „ Св. Анна “ нейният зам.-директор доктор Антон Станев разяснява, че акцията го уверила, че положителното може да се реализира с интензивност и желанието да се оказва помощ е заразно. „ Това е една положителна зараза “, пошегува се лекаря, впечатлен от интензивността на жителите. Д-р Станев призна, че откакто е видял резултата от това, самичък е почнал да събира пластмасови капачки за преработване.

Кметът на Варна Иван Портних, към който бяха изказани специфични благодарности за поддръжката на общината на това начинание, коменитра, че едно от най-ценните неща в акцията е това, че тя е стигнала до хиляди фамилии. Така децата на Варна се възпитават в нещо значимо – разделното събиране на отпадъците и преработването, които са извънредно значими за опазването на природата.

Общо събраните суми от „ Аз имам вяра и оказвам помощ “ от предадени за преработване капачки за последните две години и половина са над 45 хиляди лв., регистрираха от организацията. От тях над 30 хиляди към този момент са употребявани за дарения за родилните отделения във Варна. Останалите средства ще бъдат употребявани за същата цел при цялостна бистрота, увери Владислав Николов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР