Нов Колективен трудов договор, който урежда трудовите и осигурителни отношения

...
Нов Колективен трудов договор, който урежда трудовите и осигурителни отношения
Коментари Харесай

Община Варна осигури по-добри възнаграждения в сферата на културата 


Нов Колективен трудов контракт, който урежда трудовите и осигурителни връзки на служащите и чиновниците от сферата на културата, беше подписан през днешния ден от кметът на Варна Иван Портних, Васил Василев – ръководител Синдикалния районен съюз на КТ „ Подкрепа “ във Варна и Анна Ковачева, ръководител на Регионалния съвет на КНСБ –Варна. Договорът обгръща работещите в културните институти на територията на община Варна – Регионален исторически музей, Регионална библиотека „ Пенчо Славейков “, Градска художествена изложба „ Борис Георгиев “. Чрез него се подсигурява годишно обезпечаване на средства за повишение на професионалната подготовка на чиновниците, както и за докторски дисертации, специализации, езикови курсове и други Договорено е още в допълнение месечно трудово заплащане за добит трудов стаж и професионален опит не по малко от 1.1% върху главното трудово възнаграждение; Увеличени са спомагателните средства за просветителна степен „ лекар “ – в размер на 250 лева, и „ лекар на науките “ – 300 лева.; Предвидени са спомагателни компенсации от две брутни трудови хонорари при пенсиониране или преустановяване на трудовите правни отношения на разнообразни учредения, както и възнаграждение на в допълнение трудово заплащане в размер не по-малък от 0,15% от МРЗ за страната за час положен нощен труд.

„ В навечерието на 24 май – Ден на българската книжовност и просвета, се веселя, че с нашите обществени сътрудници вършим още една крачка в надграждането на поддръжката към хората, посветили професионалния си живот на развиването на културата във Варна. Във времена на рецесии – политически, стопански и духовни, Вашата работа е скъпа! “, обърна се кметът към присъстващите.

Той поздрави екипа на Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков “, която тази година навършва 140 години, със извоюваното преди дни национално отличие „ Хвърчащите хора “ на фондация „ Детски книги “. Наградата е за Жечка Кираджиева, основен библиотекар и завеждащ детския и средношколския отдел, за насърчаването на грамотността и четенето измежду децата.

Поздравления бяха отправени и към екипа на Градската художествена изложба „ Борис Георгиев “, който през вчерашния ден получи премия „ Варна “ за извършени сполучливи художествени конгреси. „ Благодаря и на Регионалния исторически музей, който освен съхранява, само че и разпространява нашето културно-историческо завещание на Варна. По информация на доктор Владимир Славчев сега част от съкровището от Варненския халколитен некропол е на обиколка в Северна Америка. В момента е част от влиятелна галерия в Чикаго, която минава при огромен интерес. След това следва да бъде показано в Националния музей на Канада “, сподели кметът Иван Портних.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР