Нов казус около големите инфраструктурни обекти излезе на преден план

...
Нов казус около големите инфраструктурни обекти излезе на преден план
Коментари Харесай

Кметът категоричен: Няма да се връщат паветата по Царевец

Нов проблем към огромните инфраструктурни обекти излезе на напред във времето с напредването на плана за Южния обходен колектор. Както към този момент Plovdiv24.bg неведнъж е писал, построяването на значимото оборудване ще стартира от ул. " Царевец ", където се прави пробивът под софийската жп линия за непосредствено свързване на регионите " Южен " и " Западен ". Там се преплитат два обекта - общинския за пробива и на ВиК за колектора.

Новоизникналият проблем е във връзка с бъдещата настилка на улицата. Според плана на ВиК след завършването на дейностите ще би трябвало да се възвърне улицата в първичния вид. Т.е. компанията би трябвало да постави още веднъж паваж. 

" Имах среща с ВиК, отново ще имам. Категорично ще се асфалтира " - съобщи кметът.

Проектът за Южния обходен колектор е на стадий координиране с способените институции, разяснява за Plovdiv24.bg  инж. Антон Гълъбов от ВиК - Пловдив. Процесът би трябвало да приключи вероятно до края на идната седмица. След това ще бъде импортиран в община Пловдив за издаване на строително позволение, а  след подписването му ще стартира да тече двуседмичен период за обжалване. Възможно е през този интервал да бъде подложен на още едно разискване в ЕСУТ към община Пловдив. Същинските строителните работи са планувани за началото на септември. " Това е линеен обект, не е целесъобразно да се стопира строителството, с цел да няма проблеми за хората. Затова, без значение какво ще е времето, ще работим по обекта " - добави инж. Гълъбов.

Припомняме, че Южният обходен колектор е с дължина към 11 километра - потегля от бул. " Пещерско шосе ", върви под улиците " Царевец " и " Модър ", оттова под бул. " Александър Стамболийски ", улица " Нестор Абаджиев " в ж.р. " Тракия " и се зауства в пречиствателната станция на Ягодовско шосе. На места тръбата ще стига до 3.5 метра вътрешен диаметър. 

Паралелно с колектора ще бъде сменен и водопроводът от " Пещерско шосе " до " Кукленско шосе ", което би поставило завършек на непрекъснатите ВиК повреди в регион “Южен ". Стойността на плана е 81.5 милиона лв., като финансирането е по Оперативна стратегия " Околна среда ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР