Нов железопътен инцидент е предотвратен тази сутрин благодарение на бързата

...
Нов железопътен инцидент е предотвратен тази сутрин благодарение на бързата
Коментари Харесай

Забравена дупка в релсите за малко не доведе до нов жп инцидент

Нов железопътен случай е предотвратен тази заран с помощта на бързата реакция на машиниста, оповестиха от " Булмаркет рейл карго ". Причината е дупка в релсите, оставена при ремонта на оборудването.

Инцидентът е от тази заран - 9 юли. В 6:54 часа товарен трен пътуващ с 32 вагона с дизелово гориво с общо тегло 2437 тона от гара " Дружба " за гара " Русе Север " получава предписание от дежурния началник придвижване на гара " Плиска " да премине със скорост от 10 км/ч в сектора от гара " Плиска " до гара " Хитрино ", поради ремонт на стоманения път.

На километър 124+300 машинистът вижда, че релсовият път е разлъчен и релсите се разминават една по отношение на друга . Незабавно стопира влака и уведомява дежурния влаков диспечер.

На място прави фотоси на положението на стоманения път, от които се вижда, че по време на ремонта са оставени несъединени релси, принадлежности и други свързващи детайли на и към релсите. 

Със сигурност композицията щеше да дерайлира даже и при тази ниска скорост на придвижване, безапелационни са от компанията.



Не е ясно какви можеше да са следствията и вредите, показват от " Булмаркет рейл карго ".

След товарния трен се е движил пътнически трен от гара " Каспичан " за гара " Русе ". В 7:37 часа влакът е получил предписание да се върне назад в гара " Плиска ".

Отговорност за положението на железопътната инфраструктурата носи Национална компания Железопътна инфраструктура " (НКЖИ). Към момента няма публична информация по случая от НКЖИ.

По данни, изнесени от служебния министър на финансите Асен Василев, в интервала от 1 януари 2019 година до 31 април 2021 г, НКЖИ е получила общо 3.9 милиарда лева от държавния бюджет за усъвършенстване на железопътната инфраструктура.

От началото на годината има няколко случая с дерайлирали влакови композиции, а през 2019 година трен на " Булмаркет рейл карго " дерайлира в гара " Пловдив ". По данни от правосъдните експертизи повода е счупена стрелка. Делото по този случай още не е завършило. 

Железните пътища в България са в извънредно неприятно положение. Въпреки отпуснатите средства не се вижда значително усъвършенстване на инфраструктурата и опция за по-сигурен, ефикасен и бърз железопътен превоз в страната, показват от " Булмаркет рейл карго ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР