Нов инвеститор, нов завод за електромобили. Свежа инвестиция, която провокира

...
Нов инвеститор, нов завод за електромобили. Свежа инвестиция, която провокира
Коментари Харесай

Любомир Станиславов в Бизнес.БГ: Безопасността на електромобилите ще бъде много голяма

Нов вложител, нов цех за електрически автомобили. Свежа инвестиция, която предизвика и доста скептични мнения. Компанията е от Германия, ще употребява базата на остарелия машиностроителен цех Балкан в Ловеч. Инвестицията е за 140 милиона евро и след 2 години у нас ще бъдат създавани коли на всеки 15 минути.

Оказва се, че отвън положителната вест за разкрити нови работни места, технологията, която ще бъде интегрирана в новия цех, има общо с технологията, прилагана от колоса " Тесла ". Пробегът на колите ще е до 200 км, а те ще може да се зареждат даже и в елементарен контакт. Българската база ще е доста по-голяма от завода на компанията в Гърция, където единствено се сглобяват коли.

Изпълнителният шеф на компанията вложител Любомир Станиславов посочи в предаването " Бизнес.БГ ", че при цялостно натоварване този цех ще може да създава по един автомобил на всеки 10 минути, пробегът ще бъде до 240 км и инвестицията най-вероятно ще надвиши 140 млн.

" Нашата цел сега е главно да успеем да изградим този цех и той по най-бързия метод да може да проработи ", сподели той.

По думите му в автомобилната промишленост сега са случват три огромни революции - първата са електрическите коли, втората са самостоятелните коли, а третата гражданска война е по-незабележима - " това е една невидима конкуренция, при която автомобилните производители се пробват да премислят класическия авто цех ".

Електромобилите ще се създават по най-модерната технология.

" Тези коли са направени съвсем напълно от алуминий, цялата носеща структура е от алуминий, така наречен пространствена рамка. Има и други производители, които употребяват това нещо. Много леко и доста крепко. Всъщност сигурността на тези коли ще бъде доста огромна ", разяснява Станиславов.

Тук огромното откритие е, че университетът в Аахен е измислил развой, при който тази алуминиева рамка може да се завари единствено за 10 минути, до момента в който досега това е отнемало 40-50 минути - добави шефът на компанията вложител.

Първите съществени диалози по договорката са извършени в края на март. Ще се употребява територия на цех Балкан, само че няма да се употребява никаква част от базата. Това е план на зелено, който започва на зелена площадка и всичко ще бъде построено изначало.

Вижте още от диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР