Нов грандиозен скандал е на път да разтресе до основи

...
Нов грандиозен скандал е на път да разтресе до основи
Коментари Харесай

ФУТБОЛНА БОМБА: Ювентус пред второ изваждане от Серия А след обиски и разследване на трансфери за 50 млн. евро

Нов величествен скандал е на път да разтресе до основи италианския футбол 15 години след аферата Калчополи. може да изпадне в Серия Б и да му бъде отнета купата в шампионата за сезон 2019/2020 поради следствието на документи, свързани с продажбата на права и правенето на финансовите доклади на клуба за интервала 2019-2021 година и придвижването на близо 50 милиона евро, твърди органът за отбрана на правата на потребителите в Италия.

Както е известно, през уикенда офисите на клуба бяха обискирани на фона на на трансферните им покупко-продажби и облагите на клуба от покупко-продажби и възнаграждения на футболни сътрудници сред 2019 и 2021 година.
свързани новини3410на 27.11.2021
Биаконерите бяха упрекнати в подправяне на доклади. Президентът на групата CODACONS Марко Донцели, който управлява италианската асоциация за отбрана на правата на потребителите, удостовери, че последствията за ще бъдат пагубни, в случай че се откри тяхната виновност.

" Обвинителната система е доста сериозна и хвърля злокобна светлина върху последните футболни шампионати, тъй като през последните години имаше същинска доминация на Ювентус, която завърши през последната година. Ако е взел нелегитимно преимущество пред противниците си с интервенции от този вид, тогава редовността на последните футболни шампионати ще се провали и вследствие на това Федерацията и Органът за пазарна конкуренция ще би трябвало да се намесят и да глобяват виновните лица.

Освен самостоятелните отговорности, клубът няма да по какъв начин да избегне наказване. Поради тази причина и с цел да защитим хиляди почитатели, ще подадем тъжба до Антитръста и Федералната прокуратура с искане за изпадане в Серия Б на и лишаване на последната им купа в лигата, извоювани в сянката на тези евентуално противозаконни интервенции ", съобщи Донцели, представен от " TMW ".

Докладите сочат, че полицията проверява облаги от 50 милиона евро, добити за 24-месечен интервал. Италианското издание " Gazzetta dello Sport " твърди, че 42 прехвърлянето, в това число тези на Жоао Кансело, Артур, Данило и Миралем Пянич, се ревизират деликатно от управляващите.

Ако изпадне в Серия Б и бъде лишен от купата си през сезон 2019/2020, това ще бъде вторият път, в който биаконерите ще бъдат осъдени по този метод през XXI-ви век. Торинци бяха пратени във втората дивизия на Италия, като купите им в Серия А от 2005 и 2006 година бяха отнети поради абсурда с уреждането на мачове в Калчополи. Тогава абсурдът гръмна, откакто беше хакнат телефон, посредством който се разкриха директни връзки сред чиновници на клуба и съдийски организации.

Титлата от 2005 година остана неразпределена, до момента в който трофеят от 2006 година беше даден на Интер, защото беше автоматизирано подложен на последно място.

Скандалът с Калчополи също забърка Милан, Фиорентина, Лацио и Реджина в абсурда, само че те заобиколиха изпадането и бяха осъдени единствено от лишаване на точки. Фиорентина и Лацио също бяха изгонени надлежно от Шампионската лига и Купата на УЕФА, до момента в който Милан сполучливо апелира изгонването си от Шампионската лига през 2006/2007, която завоюваха.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР