Нов график за режим на водата в Перник се очаква

...
Нов график за режим на водата в Перник се очаква
Коментари Харесай

Въвеждат нов график за режим на водата в Перник

Нов график за режим на водата в Перник се чака да бъде въведен от четвъртък. Това стана ясно след среща на кмета на града Станислав Владимиров и районния министър Петя Аврамова. Част от селищата в региона ще имат вода от 16 до 22 часа, а в други водоподаването ще е през ден.

Перник

Причината за промяна на режима е, че сегашният съгласно кмета на града е извънредно несполучлив. На процедура всеки ден имам сред 13 и 15 повреди. Това води до големи загуби на вода. В същото време в язовир Студена притокът на вода не е огромен - той е едвам 50 литра в секунда, а оттокът или разходът на вода е близо 5 пъти по-голям.

По-точния график перничани могат да видят на следващия ден на уеб страницата на общината и на ВиК-Перник.

А от на следващия ден ВиК-Перник ще има нов пълномощник. Това се постанова, тъй като преди малко назначеният Илиян Илиев се оказа, че към момента не е отписан от ВиК-Шумен.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Почти не сме мръднали с нещо в вярната посока. Трябваше да има спешни екипи в Перник, за жалост появи се един път спешен екип от прилежаща област. Знаете, това е един от огромните ни проблеми с непрекъснатото приключване на питейна вода. Трябваше да се търсят спомагателни разновидности за увеличение на размера на язовир " Студена ", към момента сме на позицията, че търсим разновидности. Казвам го с най-голямо страдание, тъй като времето е най-ценното нещо в цялата тази обстановка.Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Ние въпреки всичко търсим и оценка на тези експертни оферти. Има няколко, по които към този момент сме получили удостоверение или отменяне от други специалисти. Така че деликатно си преценяме и нашите стъпки, тъй като знаете, че в една вододайна зона в случай че се намесиш жестоко, може да объркаш всички водни потоци и да създадеш по-големи проблеми.

Наш екип през днешния ден беше в пернишкия квартал " Могиличе ". Хората там споделят, че нямат вода от 4 дни без значение, че останалата част от града получава вода понякога. Лошата работа и слабата организация в работата на ВиК-Перник съгласно кмета Станислав Владимиров са причина за обстановката в " Могиличе ". Той не даде доста пояснения през днешния ден. Надява се въпреки всичко с новия режим на водата обстановката в този висок квартал на Перник да се усъвършенства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР