Нов фитнес ентусиаст се присъедини към редиците на поддръжниците на

...
Нов фитнес ентусиаст се присъедини към редиците на поддръжниците на
Коментари Харесай

Фитнес гривна мери крачките на носорог от изкуствената савана на „Дисни уърлд

Нов фитнес запалянко се причисли към редиците на поддръжниците на здравословния метод на живот, които всеки ден наблюдават броя стъпки със специфични устройства. Хелън обаче не е човек, а 30-годишен бял носорог от „ Дисни уърлд " край Орландо , Флорида, заяви Асошиейтед прес. 

Хелън се появи в саваната на атракциона „ Килиманджаро Сафари “ в тематичния парк " Анимъл кингдъм " с фитнес устройството, което мери крачките ѝ през целия ден. 

Целта е да се съберат данни за броя стъпки , които носорогът прави всеки ден, без значение дали върви или тича, както и да стане ясно коя част от изкуствената савана избира най-вече. Устройството, което има акселерометър и GPS, е сложено върху глезена на Хелън. 

Данните от гривната ще бъдат оценени от две дузини други организации, които вземат участие в огромен проучвателен план , учещ най-хубавите благоприятни условия за грижа за носорози в уреди, сподели Скот Теръл, ветеринарен доктор и шеф на центъра за научни интервенции към парковете „ Дисни уърлд ".

„ С това проучване и тази технология можем да се съсредоточим върху физическата интензивност на носорозите, като съставен елемент от тяхното здраве и благоденствие “, сподели още Теръл.

Устройството се състои от колан с дребна торбичка, с прикрепена към него електроника. В началото гледачите на Хелън го поставяли за стеснен интервал от време, с цел да може тя да свикне с него, а по-късно удължавали интервала.

Ако Хелън продължи да се усеща комфортно с устройството, което ще бъде сваляно през нощта, още няколко от останалите девет бели носорози ще носят устройства в изкуствената савана на „ Дисни уърлд ".

Около 27 000 носорози живеят в природата , най-вече в национални паркове и резервати. Три типа - черен, явански и суматрански, са измежду застрашените от изгубване поради бракониерство, сочат данни на Световния фонд за дивата природа.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР