Нов филм- разследване за хора, които са на власт в

...
Нов филм- разследване за хора, които са на власт в
Коментари Харесай

Фондът на Навални с нови шокиращи разкрития за хора на власт в Русия

Нов филм- следствие за хора, които са на власт в Русия, разгласява Фондът за битка с корупцията (ФБК), учреден от съветския опозиционер Алексей Навални. В него се споделя за благосъстоянието - недвижими парцели и активите, на фамилията на вицепремиера на съветското държавно управление Татяна Голикова.

Професионалната ѝ биография е прекомерно забавна - Татяна Голикова е държавен чиновник от 1987 година. От тогава до момента е била консултант на президента, началник на Сметната палата, зам.-министър на финансите и министър на опазването на здравето.

Според екипа на Навални Голикова и брачният партньор ѝ - някогашният началник на Министерството на индустрията и търговията Виктор Христенко, имат огромен брой скъпи недвижими парцели както в Русия, по този начин и в чужбина. Разследващите правят оценка общата сума на фамилните активи на 50 милиарда рубли.

Четири години по-рано Голикова е министър на опазването на здравето, а в този момент е с сектор обществена политика и управлява Оперативния щаб за битка с Ковид-19. Според проверяващите евентуално е употребила позициите и пълномощията си за персонално облагодетелстване.

Това се е случвало евентуално и през сина на Виктор Христенко от първия му брак - предприемача Владимир Христенко. Той е президент на фармацевтичната компания " Нанолек ", която с изключение на всичко друго създава и ваксини. Твърди се, че покровителството на Голикова е разрешило на компанията да получи сериозна държавна поръчка. Още повече, че компаниите на Христенко-младши, съгласно следствието, също са свързани с компанията Generium - най-големият производител на имунизацията Sputnik V.

Освен това семейство Христенко има голф-клуб в Испания, първокласни вили в Португалия и Испания, други недвижими парцели във Франция и Москва. Твърди се също, че семейството има и частен аероплан.

Разследването приключва с апел за налагане на наказания против Голикова и нейното семейство, с цел да ги лишат от опцията да употребяват благосъстоятелност на Запад.

До този миг семейство Галикови резервират цялостно безмълвие по скандалните обстоятелства, изнесени във филма-разследване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР