Нов европейски проект завладява българските общини. Той е по инициативата

...
Нов европейски проект завладява българските общини. Той е по инициативата
Коментари Харесай

Еврокомисар връчи ваучер на кмета на Благоевград

Нов европейски план превзема българските общини. Той е по самодейността WIF4EU и ще обезпечи безвъзмездна WI-FI зона на 113 български общини, които ще могат да изградят система, осигуряваща Интернет достъп в някои от зоните на града си.Благоевград е една от утвърдените общини, а ваучерът за 15 000 евро - сумата, нужна за построяването на система, беше връчен през днешния ден, на кмета на града от еврокомисаря Мария Габриел.

Д-р Анатас Кабитов одобри ваучера под аплодисментите на депутатите и представители на общинската и локалната власт на Благоевград, както и пред аплодисментите на декани от ЮЗУ.

От община Благоевград оповестяват, че процедурата за построяването на интернет зоната започва скоро ще обхване основни места от централната градска част на града. Сред тях за площада и градската градина в Благоевград, като най-голямото преимущество на самодейността е това, че с помощта на нея, всички точки в Европа ще бъдат свързани от единна мрежа. След като ваучерът беше предаден, беше разисквана една от най-сериозните тематики в последната година за Съюза - тази за киберсигурността. Еврокомисарят Мария Габриел изясни за всички значими неща, свързани с тази сигурност и подчертава, че работата и върху това ще продължи и отсега нататък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР