Нов епизод от ожесточеното съперничество между Бразилия и Аржентина предстои

...
Нов епизод от ожесточеното съперничество между Бразилия и Аржентина предстои
Коментари Харесай

Бразилия и Аржентина в зрелищна битка на изпълнения до краен предел стадион Маракана

Нов епизод от яростното съревнование сред Бразилия и Аржентина следва тази нощ, когато Лионел Меси и съотборниците му от аржентинския народен отбор гостуват на бразилските футболисти в Рио де Жанейро в дуел от квалификациите за международното състезание през 2026 година.

Петкратните международни първенци от Бразилия ще разчитат на почитателите си на разпродадения стадион " Маракана " да им дадат спомагателен подтик след двете следващи загуби, които претърпяха в пресявките за първи път в историята си.

В отсъствието на контузените основни фигури като Неймар и Винисиус Жуниор, краткотрайният селекционер Фернандо Диниз ще разчита на млад състав против Аржентина, само че подсигурява, че ще остане правилен на идентичността на Бразилия против популярен състезател като Лионел Меси.

" Със сигурност не може да не се тормозим от футболист от подобен сан. Но ние би трябвало да покажем нашата игра и да опитаме да се възползваме от изобретателния си капацитет ", разяснява Диниз на конференцията преди мача.

" Да се справяш с Меси явно е доста друго и несъмнено би трябвало да се тревожиш. Невъзможно е да не го правиш против състезател с неговия статут и силата, която има при взимането на решения на терена ", сподели още старши треньорът на бразилците.

Фернандо Диниз съобщи, че чака страхотна и гореща атмосфера на " Маракана ", а почитателите чакат с неспокойствие бразилският отбор да се реваншира за загубата си от Аржентина във финала на Копа Америка преди две години.

Бразилия заема пето място със 7 точки от пет изиграни мача в квалификационната група в зона КОНМЕБОЛ. Лидер е тимът на Аржентина с 12 точки.

" Надявам се да играем добре, а почитателите да ни оказват помощ в основаването на отлична среда. Готови сме да се надигнем против отбор, който, в случай че не най-хубавият е измежду най-хубавите в света. И те са подобен тим от известно време и не, тъй като завоюваха международното състезание. Имат футболисти, които играят в най-големите шампионати, а имат и Меси... Това е отбор, който играе добре отдавна. Наясно сме с това и ще се подготвим допустимо най-добре, с цел да победим един страховит противник ", добави Диниз.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР