Нов доклад за стрелбата с фатален край на снимачната площадка

...
Нов доклад за стрелбата с фатален край на снимачната площадка
Коментари Харесай

Нов доклад поставя под съмнение показанията на Алек Болдуин за фаталната стрелба

Нов отчет за стрелбата с съдбовен завършек на снимачната площадка на кино лентата " Ръжда " ( " Rust " ) слага под подозрение разказите на артиста и продуцента Алек Болдуин за случая, съобщи BBC.

 

Той отхвърля да е натиснал спусъка на револвера, с който беше убита операторката Халина Хъчинс. Според специалисти по оръжия обаче спусъкът " е трябвало да бъде натиснат, с цел да възпроизведе изстрел ". 

 

Представители на артиста обявиха пред " Press Association ", че не могат да разясняват последното развиване по случая. Обвиненията за непредумишлено ликвидиране против Болдуин бяха свалени през април, само че прокурорите обявиха, че това не го " освобождава от наказателна отговорност ".

 

Те обявиха още, че обвиняванията против него могат да бъдат повдигнати още веднъж във връзка със стрелбата през октомври 2021 година на снимачната площадка в Ню Мексико.

 

Новият отчет, направен от специалистите по оръжия Люсиен Хаг и Майк Хаг, е предаден на прокурорите в Ню Мексико във вторник. Според документите по-рано прокурорите са декларирали, че разполагат с информация за хипотетична трансформация на оръжието, употребявано от артиста на снимачната площадка на " Ръжда ".

 

Адвокатите на отговорничката за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес Рийд, която също е упрекната в непредумишлено ликвидиране, обявиха, че отчетът на Хаг " не показва никаква трансформация на револвера " и " прецизира, че спусъкът е трябвало да бъде натиснат ".

 

" Въпреки че Алек Болдуин неведнъж отхвърля да е натиснал спусъка, извършените проби, констатации и наблюдения демонстрират, спусъкът е трябвало да бъде натиснат задоволително мощно ", с цел да се задейства системата на оръжието, се споделя в част от отчета за оръжията, включен към правосъдните документи.

 

Миналата седмица Хана Гутиерес Рийд пледира почтена по отправените ѝ обвинявания в непредумишлено ликвидиране и подправяне на доказателства, свързани за стрелбата. Съдебният развой против нея е плануван за 6 декември, а ден по-рано ще бъдат определени заседателите. Засега не е ясно дали констатациите в новия отчет ще доведат до покачване на обвинявания против Алек Болдуин, отбелязва Би Би Си.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР