Нов доклад установи, че бившият британски министър-председател Борис Джонсън умишлено

...
Нов доклад установи, че бившият британски министър-председател Борис Джонсън умишлено
Коментари Харесай

Специалната комисия реши: Борис Джонсън нарочно е излъгал за нарушението на Covid мерките

Нов отчет откри, че някогашният английски министър-председател Борис Джонсън съзнателно е подвел Народното събрание по отношение на нарушаването на наредбите на COVID-19, до момента в който е бил отпред на страната. В отчета още се показва, че дейностите му съставляват " съзнателно затваряне на съзнанието или най-малкото неразумно държание " .

Парламентарната комисия по привилегиите прекара 14 месеца в следствие на държанието на Джонсън по отношение на " партигейт " - поредност от " развлекателни " събирания в кабинета му, които нарушиха строгите ограничавания на COVID-19, наложени от неговото лично държавно управление.

По-конкретно комисията имаше задача да откри дали той е излъгал Народното събрание за събитията, в които е упрекнат, че е взел участие, макар че е знаел, че те нарушават настоящите тогава правила за блокиране.

Комисията също по този начин акцентира, че Джонсън е излъгал както нея, по този начин и цялата Камара, и предложи да му бъде отхвърлен пропуск за постройката на Народното събрание, който другояче му се поставя като някогашен премиер-министър.

Наред с другите констатации, в отчета на комисията написа, че в случай че Джонсън не се беше отказал от депутатското си място, членовете ѝ " щяха да предлагат той да бъде краткотрайно отхвърлен от работа в Камарата за 90 дни за повтарящи се нарушавания и за блян да подкопае парламентарния развой ".

58-годишният Джонсън яростно напусна поста си на народен представител, откакто комисията авансово го осведоми, че ще бъде глобен. Той дефинира седемчленната комисия - в която влизат както членове на ръководещите консерватори, по този начин и на опозиционната партия - като kangaroo court (идиом, който се употребява за разказване на нелегитимно правосъдно произвеждане, постоянно провеждано от бунтовници или пандизчии - бел. ред.) и упрекна политическите си съперници в " лов на вещици ".

Бившият министър-председател дефинира констатациите за държанието му като " антидемократични " и " ненормални ".

" Това са нелепости. Това е неистина. За да стигне до това безумно умозаключение, комисията е длъжна да каже редица неща, които са явно неуместни или опонират на обстоятелствата ", разяснява Борис Джонсън.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР