Нов доклад, публикуван от администрацията на Байдън, затвърждава предупреждението, което

...
Нов доклад, публикуван от администрацията на Байдън, затвърждава предупреждението, което
Коментари Харесай

Петата национална оценка на климата на Байдън откри тези 5 ключови начина, по които изменението на климата влияе върху цялата територия на САЩ

Нов отчет, оповестен от администрацията на Байдън, затвърждава предизвестието, което учените насочат от години – на никое място в Съединени американски щати не е предпазени от последствията от изменението на климата. Петата национална оценка на климата, оповестена във вторник, дава тъмен обзор на въздействието върху нацията с утежняването на изменението на климата и споделя, че актуалните старания и вложения за справяне с него остават „ незадоволителни “. Но също по този начин предлага някои благоприятни условия за по-обнадеждаващо бъдеще.

„ Всеки, който съзнателно отхвърля въздействието на изменението на климата, обрича американския народ на доста рисково бъдеще “, прес. Байдън сподели във вторник в забележки по отношение на оценката, която беше прегледана от стотици специалисти. „ Въздействията, които виждаме, единствено ще стават по-лоши, по-чести, по-свирепи и по-скъпи. “

Ето пет от основните заключения от отчета.

2023 е „ съвсем несъмнено “ да бъде най-горещата година, следена в миналото на Земята. От януари до октомври тази година междинните температури на планетата бяха с 1,43 градуса по Целзий над междинните за прединдустриалната ера - равнище, близо до прага на стопляне от 1,5 градуса, за който учените предизвестиха, че ще аргументи обилни въздействия върху хората по света.

Това е по този начин, тъй като температурата играе жизненоважна роля в естествените процеси на планетата, които въздействат на метеорологичните условия, изключително когато става въпрос за рискови събития. По-високите температури на въздуха водят до по-чести и интензивни засушавания, а по-топлите океани способстват за по-обилни превалявания и по-мощни стихии.

Емисиите на парникови газове, които идват най-вече от изгарянето на изкопаеми горива като петрол и въглища, са главният мотор на това повишение на температурата. И най-новата национална оценка на климата откри, че в международен мащаб тези породени от индивида излъчвания не престават да се усилват в международен мащаб макар дългогодишните предизвестия.

„ Много от климатичните условия и въздействията, които хората изпитват през днешния ден, са невиждани от хиляди години “, се споделя в отчета.

Нивата на парникови газове, да вземем за пример, са „ по-високи от когато и да било през последните 800 000 години “, се показва в отчета, до момента в който скоростта на повишаване на морското ниво през 20-ти век – резултат от топенето на морето лед  — „ беше по-бърз от всеки различен век през последните най-малко 3000 години. “ А световната температура „ се е нараснала по-бързо през последните 50 години, в сравнение с когато и да било през последните 2000 години “.

Ефектите на вълните могат да се видят в рисковите метеорологични феномени, протичащи се в Съединени американски щати и по света.

Докато рекордните студени феномени са намалели, в отчета се споделя, че „ честотата, интензивността и продължителността на рисковите горещини са се нараснали " в цялата страна.

2. Съединени американски щати са понижили излъчванията на парникови газове — само че не задоволително, с цел да спрат въздействието на изменението на климата

Един от по-положителните аспекти на отчета е, че излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати са намалели с 12% сред 2005 година и 2019 година, защото страната е понижила разчитането му на въглища и увеличеното потребление на възобновима сила. Във всеки район на Съединени американски щати се поставят старания за в допълнение понижаване на тези излъчвания. Въпреки това, с цел да предотвратят в действителност най-лошите въздействия от изменението на климата, Съединени американски щати и други народи ще би трябвало да доближат чисти нулеви излъчвания на въглероден диоксид – главният парников газ, създаван от хората – и да видят „ надълбоко понижение “ на други парникови газове.

Когато тези газове се пуснат в атмосферата, те всъщност основават компактно одеяло, което улавя топлината, предавана от слънцето, затопляйки атмосферата. Дори в случай че излъчванията спрат през днешния ден, ще отнеме години, до момента в който световните температури намалеят, а въздействията, които към този момент се следят – повишаване на морското ниво и редица здравни проблеми измежду тях – ще продължат.

„ След като излъчванията на CO2 доближат чистата нула, се чака световното стопляне, провокирано от CO2, да спре: спомагателното стопляне през идващите няколко века не е безусловно „ заключено “, откакто чистите излъчвания на CO2 паднат до нула “, се споделя в отчета. „ Въпреки това, междинните световни температури не се чака да паднат в продължение на епохи, в случай че излъчванията на CO2 станат чисти негативни, което е, когато отстраняването на CO2 от атмосферата надвиши излъчванията на CO2 от човешката активност. “

За да се ограничи световното стопляне до предел, който би предотвратил най-опустошителните въздействия от изменението на климата, излъчванията на въглероден диоксид ще би трябвало да доближат чистата нула в границите на към 30 години и дейностите на страната ни ще би трябвало да се ускорят. < /p>

„ Текущият ритъм на спад [в САЩ] не е задоволителен за реализиране на национални и интернационалните задължения и цели за климата “, се показва в отчета. „...[Те] ще би трябвало да понижават с повече от 6% приблизително годишно... за съпоставяне, излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати са намалели с по-малко от 1% годишно приблизително сред 2005 година и 2019 година “

3. Всеки район в Съединени американски щати към този момент усеща въздействието на изменението на климата — и ще става още по-лошо

Националната оценка на климата обясни едно нещо, когато става въпрос за излъчванията на парникови газове: даже в случай че те „ спаднат доста, въздействието на изменението на климата ще продължи да се ускорява през идващото десетилетие. "

„ Всички райони на Съединени американски щати към този момент изпитват все по-вредни въздействия “, се споделя в отчета, като се прибавя, че „...неблагоприятните въздействия към този момент надалеч надвишават всички позитивни резултати и от ден на ден ще засенчват изгодите с в допълнение стопляне. “

Много от въздействията на изменението на климата ще стават все по-интензивни през идващите седем години, предизвестява отчетът, обрисувайки „ въздействия, предизвикващи забележителна угриженост “ за всеки район в страната.

На североизток най-неотложните проблеми до 2030 година се чака да бъдат рискови метеорологични условия, увреждащи сериозна инфраструктура, затоплящи се температури, които изместват крайбрежни и морски типове, и претрупани общности, които ще бъдат непропорционално наранени от рискови горещини и наводнения. В югоизточната част се чака повишението на морското ниво и крайбрежните наводнения да причинят повече вреди, до момента в който рисковите горещини ще застрашат човешкото здраве, а водоснабдяването ще бъде наранено както от пороен дъжд, по този начин и от суша – обстановка, която неотдавна се случи в Ню Орлиънс.

Очаква се Хаваите, които тази година бяха опустошени от горски пожари, да страдат и от проблеми с водоснабдяването. Очаква се селскостопанските системи в Големите равнини да страдат от проблеми с водата и нараснал риск от горски пожари.

И каквото и да се случи в един район, ще повлияе на това, което се случва в различен, отбелязва отчетът. Това се видя по-рано тази година, когато димът от горските пожари в Канада накара някои градове в Съединени американски щати да изпитат най-лошото качество на въздуха в света. Селскостопанските стресови фактори, провокирани от изменението на климата, също могат да повлияят негативно на световните вериги за доставка на храни и на мястото, където хората могат да живеят.

„ Рискът от две или повече рискови събития, настъпили по едно и също време или в бърза поредност в един и същи район – известни като комбинирани събития – нараства “, се споделя в отчета. „ Промените в климата също усилват риска от пораждане на голям брой крайности по едно и също време на разнообразни места, които са свързани от комплицирани човешки и естествени системи. “

4. Изменението на климата ще продължи да има „ надълбоко негативно влияние върху човешкото здраве “ — изключително за претрупаните общности

Последствията от изменението на климата върху здравето към този момент се усещат в цялата страна и с утежняването на климатичната рецесия общностите изпитват „ систематични дискриминация, изключване и незадоволително или деинвестиране “, които ще го почувстват най-вече, се споделя в отчета.

Живещите в общности с по-ниски приходи или цветнокожи общности, да вземем за пример, нормално имат по-лош достъп до устойчива инфраструктура, зеленина, която оказва помощ да се обезпечи сянка и изстудяване от рискови горещини, снабдители на здравни услуги и чиста вода – всичко това от които ще станат все по-важни с повишаването на температурите и рисковите метеорологични феномени. Променящият се климат също се чака „ да направи храната по-малко налична и по-скъпа “, проблем, който евентуално ще „ засегне непропорционално здравословното хранене на дамите, децата, възрастните хора и общностите с ниско благосъстояние “, се показва в отчета.

Както е маркирано в оценката, кварталите с ниски приходи са „ приблизително по-горещи “ и регионите, формирани най-вече от цветнокожи хора, са склонни да имат най-голяма експозиция на наводнения.

В прессъобщение на Министерството на здравеопазването и човешките услуги във вторник, министерството сподели още веднъж, че „ измененията на климата имат дълбоки негативни резултати върху човешкото здраве “.

Сред въздействията са по-високи равнища на болести и гибел, свързани с топлината, разпространяване на инфекциозни болести, утежняване на качеството на въздуха, увеличение на проблемите, свързани с бременността, и по-високи равнища на белодробни, неврологични и сърдечно-съдови болести, отделът споделих. Цветнокожите, хората с увреждания и тези в LGBTQ общностите са измежду най-застрашените от тези проблеми.

Намаляването на световните излъчвания е от значително значение за увеличение на изгодите за здравето, сподели отделът.

„ Смята се, че всеки метричен звук понижен CO2 носи изгоди за здравето в Съединени американски щати, които се правят оценка сред 8 до 430 $ (в долари за 2022 г.), основно от избегната преждевременна гибел “, сподели HHS. „ Тези изгоди за здравето надвишават разноските за доста ограничения за намаляване на парниковите газове (ПГ). “

5. Съединени американски щати се приспособяват към изменението на климата, само че вложенията са „ незадоволителни “ за понижаване на рисковете 

Въпреки че оценката „ излага заканите и заплахите “, свързани с изменението на климата, президентът Байдън сподели във вторник, че тя също по този начин акцентира, че " решенията са на една ръка разстояние. " Един от най-обещаващите аспекти на оценката е, че напъните за справяне с изменението на климата са се нараснали и са в ход във всяка част на страната.

„ Просто би трябвало да продължим и би трябвало да създадем повече и да се движим по-бързо “, сподели господин Байдън. „ И имаме инструментите да го създадем. “

С задоволително дейности могат да бъдат реализирани „ както цели за адаптиране, по този начин и за намаляване “, се споделя в отчета. Разширяването на достъпа до възобновима сила, да вземем за пример, би могло както да понижи излъчванията на парникови газове, по този начин и да усъвършенства устойчивостта на климата.

Това се следи при рискови метеорологични феномени, като миналогодишния вихър Иън. Докато бурята връхлетя Югозападна Флорида, една локална общественост се измъкна относително невредима: Babcock Ranch е 100% основано на слънчева сила и инфраструктурата му е построена да устоя на ветрове със скорост до 145 mph.

Други области са приели способи за намаляване и адаптиране и сътвориха проекти за по-добро ръководство на земята, екосистемите и водните резервоари.

Въпреки това би трябвало да се направи повече.

„ Въпреки увеличението на дейностите за адаптиране в цялата страна, актуалните старания и вложения за адаптиране са незадоволителни, с цел да понижат днешните опасности, свързани с климата, и да бъдат в крайник с бъдещите промени в климата “, се споделя в оценката. „ Ускоряването на актуалните старания и използването на нови, които включват по-фундаментални промени в системите и практиките, може да помогне за справяне с актуалните опасности и подготовка за бъдещи въздействия. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР