Нов доклад на работната група за контрол на Фронтекс прави

...
Нов доклад на работната група за контрол на Фронтекс прави
Коментари Харесай

Нов доклад: Фронтекс не е изпълнила отговорността си за правата на човека

Нов отчет на работната група за надзор на " Фронтекс " прави заключението, че Европейската организация за гранична и брегова защита не е изпълнила отговорността си по отношение на правата на индивида при отбраната на външните граници на Европейски Съюз.

Докладът беше показан на съвещание на комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE). Според него, организацията е била наясно с нарушаванията на правата на индивида като противозаконни отблъсквания, които се правят в страните от Европейски Съюз, само че не е дала отговор или реагирала на тези изказвания.

Изслушването на изпълнителния шеф на организацията през декември предходната година в комисията LIBE докара пропукване на доверието сред организацията и комисията. Неотдавнашен отчет на Европейската счете палата откри, че " Фронтекс " не е задоволително ефикасна в подпомагането на държавите-членки при опазването на външните граници на Европейски Съюз.

Одиторите стигнаха до заключението, че " Фронтекс " не е изпълнила в цялостна степен мандата, който е получила през 2016 година Те сложиха под подозрение способността ѝ да извършва дейно новата оперативна роля, която ѝ е предоставена.

Европейската комисия обаче изрази цялостното си доверие в организацията, откакто извършено вътрешно следствие я оневини.

" Фронтекс " не извърши задължението си да съблюдава високите стандарти за отбрана правата на индивида по границите на Европейски Съюз и се нуждае от фрапантна метаморфоза, разяснява евродепутатът Тинеке Стрик (Зелените) - докладчик на работната група за надзор над " Фронтекс ".

Работната група прикани изпълнителния шеф на " Фронтекс " неотложно да приключи интервенциите в Унгария и да оцени интервенциите в Гърция. Групата обаче, е изгубила доверие в сегашния изпълнителен шеф и упорства управителният съвет на " Фронтекс " и Европейска комисия да преразгледат позицията му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР