Нов доклад хвърля светлина върху увлечението на хората по игрите

...
Нов доклад хвърля светлина върху увлечението на хората по игрите
Коментари Харесай

3 милиарда са геймърите на планетата - slava.bg

Нов отчет хвърля светлина върху увлечението на хората по игрите – конзолни, на компютри и смарт телефони. Резултатът от проучването наподобява слисващ, най-малко що се отнася до броя на геймърите, съобщи Technews.bg.

В момента на планетата има повече от 3 милиарда геймъри, съгласно данни на DFC Intelligence. В тази категория попадат всички, които от време на време играят каквито и да било игри на всевъзможни платформи.

Самият отчет коства 3000 $, само че някои данни от него са оповестени гратис и разкриват много любопитна картина. Макар че не е категорично конкретизирано в в безплатната част на отчета, можем да се допусна, че впечатляващият брой на геймърите се дължи на първо място на известността на смарт телефоните.

Над половината от геймърите, които играят извънредно на смарт телефони, са в Азия. Този район е дом на 54% от мобилните геймъри. Други 17% се намират в Европа, 11% са в Латинска Америка, а останалите райони заемат по-малко от 10%.

Що се отнася до PC игрите, тук водач е Китай с към 300 милиона геймъри на лични компютри. Индия също впечатлява с съвсем 150 милиона районен съд геймъри, до момента в който в страните от Оперативно-наблюдателно дело броят им е към 120 милиона.

Прави усещане, че делът на геймърите, които избират конзоли, е едвам 8%. Но точно тази категория се отличава с максимален междинен разход на състезател, сочи анализът на Intelligence.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР